Pärnu Keskuse laiendus venib

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmiseks sügiseks peaks Pärnu Keskus jõe poolt vaadatuna välja nägema selline. Lai 5 kinnistule kerkivasse kaubakeskusse tuleb ka kolme saaliga kino.
Järgmiseks sügiseks peaks Pärnu Keskus jõe poolt vaadatuna välja nägema selline. Lai 5 kinnistule kerkivasse kaubakeskusse tuleb ka kolme saaliga kino. Foto: Arhitektuuribüroo Peil Projekt OÜ

Pärnu Keskuse ärikeskuse ühe omaniku, Tartu Lõunakeskusega seotud ettevõtte PK Arendus OÜ juhatuse liikme Jaan Loti sõnutsi Pärnu Keskuse laienduse ehitustööd sel aastal alata ei jõua, vaid lükkuvad tuleva aasta algusesse.

Lott rääkis, et keskuse laienduse ehitushange pole lõppenud. „Praegu teeme teist ringi kärpekavaga,“ lausus Lott. „See tähendab, et esimese ringi hinnad ei sobitunud meie äriplaani ja siis koostasime kärpekava, mille saatsime uuesti pakkujatele laiali.“

Seda, kas kava said samad ehitusettevõtted, kes algselt pakkumise tegid, Lott täpsustada ei tahtnud. Samuti ei soovinud ta praegu rääkida midagi ehitushanke võimalikust maksumusest.

Ta lisas, et PK Arendus ei ole praeguseks saanud Pärnu linnavalitsuselt veel juurdeehituse ehituslubagi.

Oktoobris ütles Lott BNSile, et kohe käivitatava hankega kaubanduskeskuse juurdeehituse rajaja leidmiseks läheb aega vähemalt kuu ja laienduse ehitustöid soovib firma alustada tänavu.

Loti sõnutsi tuleb Pärnu Keskuse juurdeehitusse kavandatava kolme saaliga kobarkino operaatoriks Silverscreen Cinemase kaubamärgi all tegutsev New Europe Cinemas, mis on seni tegutsenud Lätis. Pärnu Keskuse olemasoleva hoone kohta ütles ta oktoobris, et seal on ettevõte teinud enam-vähem kõik, mis on võimalik ilma kapitaalse ehituseta teha. Pühavaimu tänava läbimurre on avatud ja seal on kauplused sees.

Varasema info põhjal soovib PK Arendus rajada Pärnu Keskusele 2013. aasta lõpuks juurdeehituse, millega keskuse pind suureneks praeguselt veidi üle 6000 ruutmeetrilt enam kui 10 000 ruutmeetrini.

Mitmele ettevõttele, sealhulgas tekstiilitootja Wendre juhatuse liikmele Vahur Roosaarele kuuluv OÜ Stevara ostis veebruaris toimunud enampakkumisel pankrotistunud Pärnu Keskuse ja Merko Ehitus keskuse pooleli oleva parkimismaja.

Stevara müüs märtsi keskel Pärnu Keskuse äripindade osa PK Arendusele, jätkates ise kinnistul asuvate korterite viimistluse ja müügiga. Pärnu linnavalitsus andis sel sügisel nõusoleku, et Merko Ehitus Eesti võib parkimismaja hoonestusõiguse võõrandada Port Artur Gruppi kuuluvale Albertus OÜ-le.

Krediidiinfo andmeil on 2011. aasta novembri lõpus asutatud PK Arenduse omanikud Lõunakeskus OÜ, Jaan Lott, Ülo Hage, Helju ja Väino Põllumäe ning Eve Kirs. Ettevõtte juhatuses on Jaan Lott, nõukogu liikmed on Väino Põllumäe, Ülo Hage ja Eve Kirs.

Pärnu Keskus kuulus varem pankrotis Aida Partnerid OÜ-le ja parkimismaja pankrotis Win Markets OÜ-le. Aida Partnerite arendatud ja Eston Ehituse ehitatud Pärnu Keskus avati kaks aastat tagasi märtsis, arendaja teatel investeeriti keskusse üle 400 miljoni krooni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles