Lõvid toidavad krokodilli

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu minizoo 14aastane Niiluse krokodill.
Pärnu minizoo 14aastane Niiluse krokodill. Foto: Raido Keskküla

Lions-klubi Pärnu Strandi liikmed andsid täna Pärnu minizoole üle annetuse, millega toetatakse minizoos pesitsevale 14aastasele Niiluse krokodillile toidu ostmist.

Pärnu minizoo omaniku Peeter Põldsami jutu järgi on neid toetatud varemgi, aga esmakordselt tehti annetus ühe konkreetse looma toetuseks.

LC Pärnu Strandi liige Elmo Joa rääkis, kuidas lõviklubi Strand hakkas koguma loomade heaks raha ja nüüd aasta lõpus summasid kokku lüües otsustati osa kogutud rahast anda Pärnu loomade varjupaigale. „See sai enne jõulupühi ära viidud koos suurema koguse madratsite, patjade ja tekkidega,“ märkis ta. „Teine osa rahast on meie uuele hoolealusele,“ lisas Joa.

Lõviklubi president Karl Pärn andis Põldsamile üle ümbriku 150 euroga, mille eest peaks krokodill aasta otsa söönuks saama. Seda, et minizoo krokodill on lõviklubi hoolealune, kinnitab vastav teatis roomaja puuri seinal.

Pärn mainis, et idee krokodill oma hoole alla võtta tekkis klubis ühismõttena. Ta avaldas lootust, et koostöö minizooga jätkub tulevikuski.

Põldsam arvas, et lõviklubi ettevõtmine võiks olla eeskujuks järgmistelegi toetajatele. „Raha puu otsas ei kasva ja arvestades, et Pärnu on suvelinn, siis ega meil kerge ei ole kogu aastat üle elada vaid mõne suvekuu arvelt. Sügistalvisel perioodil on külastatavus oluliselt väiksem,“ rääkis ta.

Üldise elevuse saatel anti värskele hoolealusele üle Pärnu lõvide kaasa toodud kaks kanakoiba, mille krokodill sealsamas nahka pani ja seejärel basseini mõnulema lläks.

Tänavu uutesse ruumidesse kolinud Pärnu minizoos on ühtekokku 60 liiki ja üle 100 isendi hoolealuseid, peamiselt roomajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles