Piret Dreimann pälvib tunnustust tänugalal „Eestimaa uhkus“

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksikema Piret Dreimann võttis oma pere kolme lapse kõrvale kasvama kolm kasulast. Kuigi vahel tuleb kokku hoida, vaatab tragi naine tulevikku positiivselt ja loodab, et lastest kasvavad tublid inimesed.
Üksikema Piret Dreimann võttis oma pere kolme lapse kõrvale kasvama kolm kasulast. Kuigi vahel tuleb kokku hoida, vaatab tragi naine tulevikku positiivselt ja loodab, et lastest kasvavad tublid inimesed. Foto: Urmas Luik

Täna õhtul tunnustatakse TV3 „Seitsmeste uudiste“ tänugalal „Eestimaa uhkus“ inimesi, kelle suur süda ja erilised teod väärivad esiletõstmist ning kes on eeskujuks ja meie väikese riigi uhkuseks.

Pärnumaa inimestest tunnustatakse telesaates Sindi politseimajas piirkonnapolitseinikuna töötavat Piret Dreimanni.

Saate tegijate teatel hüütakse Piret Dreimanni Pipiks, sest ta on kohalike pättide hirm. Kuid tema lugu ei räägi mitte karmist korravalvurite maailmast, vaid hoopis hellast ja armastavast naisest, kelle südames on peale oma kolme lapse ruumi veel kahele emata jäänud tüdrukule ja ühele poisile.

See habras naine saab ihuüksi hakkama kuue lapsega, samuti on ta külavanem, käib näiteringis ja laulukooris. Sõbrannad kahtlustavad, et Pipi ei maga kunagi, sest tal on lihtsalt nii palju tegemist, märgivad telesaate tegijad.

Juba kaheksandat aastat toimuval tänugalal on inimesi Rapla- ja Jõgevamaalt, Viljandist, Saare- ja Pärnumaalt, Tartust, Kehrast ja mujaltki.

Tänavused Eestimaa uhkused on peale Dreimanni veel Natalia Lokk, Villu Viisel koos poegade Valmari ja Eimariga, Eckard Klug, Artur Makku, Rainer Rätsep, Liia Hopp, Valve Viljak, Mart Luukas, Lilian Mariete Hani ja Robert Aasa.

Nende lugusid näeb tänaõhtusel „Eestimaa uhkuse“ galal, mida juhivad Annely Adermann ja Märt Treier.

Tänavu laekus „Eestimaa uhkusele“ ligi kolmsada asjalikku vihjet, millest žürii Eri Klasi juhtimisel valis välja kümmekond. Žüriisse kuulusid Ingrid Rüütel, Elle Kull, Liis Lemsalu, Heiki Nabi, Sirje Eesmaa, Jaan Tätte ja Valdo Kalm.

Tallinna reaalkoolis toimuval galaõhtul ulatavad Eestimaa uhkustele sümboolse, Ivo Lille loodud tänuauhinna tuntud ja armastatud inimesed. Muusikaliste etteastetega austavad kangelasi Ott Lepland, Liis Lemsalu, Hannah, Sofia Rubina jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles