Paikuse toidupood vahetab rentnikku

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse toidupoe uksed on tänasest suletud, uus rentnik loodab kaupluse taas avada järgmisel nädalal.
Paikuse toidupoe uksed on tänasest suletud, uus rentnik loodab kaupluse taas avada järgmisel nädalal. Foto: Urmas Luik

Juba mõnda aega Paikuse toidupoe uksel seisnud sulgemisteade, mille järgi on kauplus tänasest suletud, ei tähenda seda, et üks kahest alevi toidukauplusest jäädavalt tegevuse lõpetab.

Kuus aastat Pärnade puiesteel poodi pidanud osaühing Seigo Grupp küll tänasest enam alevirahvale sööki ja esmatarbekaupa ei müü, kuid kaupluseruumid võtab rendile osaühing Paikuse Toidupood. Selle esindaja Marit Kohv ütles Pärnu Postimehele, et kui kõik läheb loodetult, taasavab pood uksed juba järgmisel nädalal.

Seigo Grupi juhatuse esimehe Eduard Tomsoni sõnade järgi polnud neil toidukaupluse pidamine enam majanduslikult põhjendatud, sest Paikuse inimesed eelistavad osta söögikraami Pärnust või Sindist.

Kohaliku väikepoe põhiklientuuri moodustavad pensionärid, piima-saia kõrval on minevaim kaup tubakatooted.

Tomsoni hinnangul ei pea vanemaealisedki enam paljuks sõita nädalavahetusel bussiga maakonnakeskusesse sisseoste tegema.

Peale üle jõu käiva rendi pitsitavat väikepoodnikku taarapunkti nõue, mille pidamine on Tomsoni ütlust mööda maapoel keeruline.

Paikuse vallavanema Kuno Erkmanni arvates on aga kasvava elanikkonnaga Paikuse suurematele kaubandusorganisatsioonidele atraktiivne koht. Milline neist kaalub alevis poe avamist, ei tahtnud vallavanem avaldada, märkides, et jaeketikaupluste huvi on suur ja vallapoolsed sammud ettevõtjate tulekuks tehtud.

“Et meie valla elanike arv jätkuvalt kasvab, julgen öelda, et lähitulevik toob alevisse mõne suurema toidupoe,” ütles Erkmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles