Pärnu kuurordiaasta algab avaliku loenguga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand. Foto on illustreeriv.
Pärnu rand. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

175 aasta juubelit tähistava Pärnu kuurordi juubeliaasta avasündmus on avalik loeng „Pärnu kuurort 175“, mis toimub 7. jaanuaril keskraamatukogu saalis. Kuurordiloo uurija Tiit Kask räägib Pärnu kuurordi kujunemisest alates 1838. aastast kuni tänaseni.

Kuurordi juubeliaastat tähistavad mitmed sündmused. Üheks neist on 6.–13. aprillini toimuv heaolunädal. Heaolunädalat alustab traditsiooniks saanud Pärnu päev, mis tänavu on üles ehitatud kuurordi juubeliaasta võtmes.

Veebruaris avatakse raamatukogus kuurorditeemaline näitus.

Suvel võib taas nautida suvemuusika kontserte ranna kõlakojas, saada osa Raimond Valgre 100. sünnipäeva tähistamisest ja loomulikult tänavafestivalist „Augustiunetus“.

Kuurordi juubeliaasta hõlmab endas nii tervise hoidmise ja taastamisega seotud tegevusi kui ka hinge kosutavaid sündmusi.

Pärnu spaad toovad turule soodsaid päevaspaapakette ja "Kuurort 175" pakette, millest esimesed on mõeldud eelkõige kohalikule elanikule.

Siinsed toitlustusettevõtted on kaasatud kuurordimenüüga, mida täiendavad toitumisspetsialisti nõuanded.

Soodsaid pakkumisi teevad linna spordikeskused ja -klubid.

Kuurordiaasta raames on senisest aktiivsemalt esile toodud Pärnu linnakeskkonna võimalused aasta ringi sportimiseks, hõlmates nii terviseradu, rannaala kui parke.

Jaanuari keskel jõuab kõikide pärnakateni kuurordi juubeliaasta sündmusi kajastav ajaleht.

Kuurordiaasta sündmused on ära toodud Pärnu linna veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles