Tervises kõlas seenioride laul

, žürii esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Noormägi.
Ester Noormägi.

Laupäeval toimus Pärnu Tervise kultuurikeskuses teine üleriigiline laulukonkurss “Seeniorlaul 2009”, millel võistlesid need amatöörsolistid, kel konkursi ajaks oli aastaid 50 või rohkem.


Võistlus on välja kasvanud Ülle Jaegeri ideest, üritust korraldas toona kultuuriselts Kirmas. Esimene seeniorlaulukonkurss oli aastal 2007 ja 2008. aastast on lauluvõistlus üleriigiline.



Korraldajatele saadetud helisalvestiste põhjal lubati teise vooru 14 solisti, kellest kohale tuli 12, neist finaali valis þürii üheksa. Peale siinkirjutaja kuulusid þüriisse laulja ja raadiotoimetaja Jaak Jõekallas ning konkursi korraldaja Ülle Jaeger.



Kuna finalistide þanriline haare ja vanuseline skaala oli väga erinev, otsustati anda auhinnad välja eri vanusegruppides. Nooremate solistide seas saavutas esikoha Viktor Norman Valgast, teise koha vääriliseks tunnistati Pärnu laulusolist Ester Noormägi. Eakamate kategoorias anti välja kaks esimese-teise koha auhinda, mille pälvisid Aleksandra Järve ja Leonhard Kelle Tallinnast.



Eriauhinna ja diplomi vääriliseks tunnistati Helmi Ojala, Uno Vaska, Anne Artus, Maidu Maamees ja Ljudmila Žukovskaja.



Kolmas üleriigiline laulukonkurss “Seeniorlaul 2010” toimub järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles