Pärnu nüüdismuusika päevad tutvustavad eksperimentaalset helikunsti

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikool.
Pärnu Vanalinna põhikool. Foto: Urmas Luik

Pärnu nüüdismuusika päevade raames toimuvas multimeediumi töötoas said Pärnu Vanalinna põhikooli õpilased omapäraseid pille katsetada ja nendest mitmesuguseid helisid välja meelitada.

Enamik inimesi peab seda heli, mida tekitavad igapäevastest esemetest ja mehhanismidest kokku pandud muusikariistad, lihtsalt müraks, eksperimentaalse helikunsti austajad oskavad selles aga muusikat kuulda, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Eesti kunstiakadeemias saab selliste pillide tegemist õppida, praegu on tudengid oma pillid viinud Pärnusse nüüdismuusika päevadele.

"Siin on Eesti kunstiakadeemia tudengid sügise jooksul valmistanud uusi instrumente, millega nad on taotlenud eksperimentaalset kõla. Selle workshop'i mõte on teha nende instrumentidega muusikat," selgitas Pärnu nüüdismuusika päevade korraldaja Andrus Kallastu.

Eksperimentaalpille saab näha ja proovida Pärnu raekojas linnagaleriis kuni 2. veebruarini avatud näitusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles