Linnapea kabineti akna taga tiksub uus kell

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karja ja Suur-Sepa tänava ristumise koht ning piirkond turu, perearstikeskuse, linnavalitsuse ning kahel pool tänavat asuvate bussipeatustega on üsna käidav ning õiget aega näitav kell on siin linlastele vaid abiks.
Karja ja Suur-Sepa tänava ristumise koht ning piirkond turu, perearstikeskuse, linnavalitsuse ning kahel pool tänavat asuvate bussipeatustega on üsna käidav ning õiget aega näitav kell on siin linlastele vaid abiks. Foto: Ants Liigus

Tähelepanelikud pärnakad on ehk märganud, et hiljuti tekkis Pärnu linnavalitsuse hoone külge uus ajanäitaja.

Linnapea kabineti akna taga tiksunud kell tõrkus töötamast mullu kevadel ja võeti maha suve hakul, mil 1990ndate lõpus paigaldatud kella mõlemad sihverplaadid eri aega hakkasid näitama.

Rikkimineku põhjuseks oli Pärnu linnavalitsuse avalike suhete juhi Maria Muraka teatel asjaolu, et kella sisemus oli roostetanud ning klaasid kahjustada saanud.

Ehkki raad esialgu uue ajanäitaja soetamise peale ei mõelnud – loodeti, et pealinna uurmaakrid, kel elektronmehhanismidega tänavakellade parandamise kogemus, suudavad kella taas tööle panna –, otsustati hiljem vana kella parandamise asemel siiski uus tellida.

Linna hallata on peale Suur-Sepa 16 maja küljes oleva ajanäitaja ka Rüütli platsil, endise haridusosakonna maja küljes Rüütli 23, rannahoone küljes ning maaliinide bussijaamas asuvad kellad. “Need kellad on linnapildis olnud pikki aastaid ning rahvas on nendega harjunud,” arvas Murakas.

Kui mõni viiest nimetatud kellast juhtub vale aega näitama, siis seetõttu, et välitingimustes seisvate ajanäitajate tööle teeb niiskus liiga.

Peale linna hallatava viie kella on suvituspealinnas teisigi kelli, aga nende täpsuse eest kannavad hoolt eraettevõtjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles