Näitus viib viisasabast ühisrahani

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: Urmas Luik

Reedel, 11. jaanuaril avatakse Pärnu keskraamatukogu trepigaleriis Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ja Eesti ajaloomuuseumi koostööna valminud näitus „Viisasabast ühisrahani. Ühtne turg 20“.

Tänavu saab Euroopa ühtne turg 20aastaseks ja sel puhul valminud näitus räägib ühise siseturu mõjust eelkõige Eesti ja Soome suhetele. Sümboolselt kahe riigi vahel pidevas liikumises püsival näitusel saab meenutada, kui palju on viimase 20 aasta jooksul Eesti ja Soome riigis muutunud. Olukorrast, kus üle lahe pääsemiseks tuli varavalgest seista viisasabas, oleme jõudnud vabaduseni sõita naaberriiki passita ja raha vahetamata.

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Hannes Rummu sõnul on tänapäeva noortel raske mõista, et 30 aastat tagasi oli sõit Soome enamiku Eestimaa elanike jaoks kättesaamatu unistus ja 20 aastat tagasi tähendas see alandavas viisasabas seismist.

"Täna on Eesti ja Soome vaheline suhtlus õpikunäide toimivast ühtsest turust, kus üle Soome lahe liiguvad igal aastal miljonid inimesed, kaup, teenused ja kapital,” ütles Rumm.

Näituse koostas Eesti välispoliitika instituudi analüütik Erkki Bahovski ja kujundas loomeagentuur AKU.

Näitust saab vaadata 14. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles