Juhtkiri: Lugulaul koolivõimlast

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Millega on Rääma põhikool ja tema karismaatiline juht Elmo Joa kõiki taevaseid ja maa-aluseid jõude pahandanud, et neile selliseid katsumusi saadetakse, ei oska öelda.

Enam kui neli kuud on möödas kooli võimla põlemasüttimisest, aga selle taastamiseni pole siiani jõutud. Kõigil on oma seisukoht: kindlustusfirmal ERGO, Pärnu linnavalitsusel ja Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsil.

Suur kiusatus on hakata otsima, kes on kujunenud olukorras süüdi, et kindlustusselts ei hüvita võimlapõlengu tagajärgi. Kes oli see ametnik, kes jättis nii olulise asja kui kooli rekonstrueerimisega kaasneda võivad lisaohud ja täiendava kindlustuskaitse vajaduse kahe silma vahele? Paraku on kellelegi näpuga näitamisest kujunenud olukorras vähe kasu.

Riigi Kinnisvara ASi väitel on Rääma kooli rekonstrueerinud ehitusettevõte Marmel-E OÜ valmis taastama võimla põlengueelsesse olukorda. Võib-olla siit peakski alustama, et kahju tekitaja selle õnnetuse tagajärjed nüüd oma kulu ja kirjadega likvideerib. Nii saaks vähemalt töödega pihta hakata.

Tõsi, lootust, et Rääma kooli õpilased sel õppeaastal üldse oma võimlasse pääsevad, on ikka vähevõitu. Kogu rekonstrueerimistööde käik lihtsalt ei sisenda suuremat optimismi.

Pärnu linnavalitsusel tuleb läbi rääkida ennekõike kindlustusfirmaga. Kui lepingus on must valgel kirjas, et hüvitamisele ei kuulu kahjud, mis on põhjuslikus seoses kindlustusobjektil tehtava ehitustööga, peab linn lisakaitse tellimata jätmisega kooliraha maksma.

Kindel on see, et Rääma põhikooli võimla tuleks võimalikult ruttu üles vuntsida. Selle aasta eripära arvestades on võimalik võimlapõlengu sattumine valimisvankri ette.

Kogu koolivõimla lugu ise on väärt laulu sisse panemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles