Audru nõustus Lavassaarega liituma

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru valla lipp.
Audru valla lipp. Foto: Riigikantselei

Audru vallavolikogu aasta esimesel istungil nõustusid kohalolnud liikmed Lavassaare vallavolikogu ettepanekuga alustada liitumisläbirääkimisi, et oktoobrivalimistel valida juba ühine volikogu.

Haldusterritoriaalse korralduse muutmise algatamisega nõustumise kohta tegi Audru vallavolikogu istungil ettekande volikogu esimees Jaanus Põldmaa. “Lavassaare vald on pisike ja korras, seepärast volikogu liikmete hulgas selles küsimuses eriarvamust ei olnud, kohal olid ja küsimustele vastasid Lavassaare vallavanem Ene Täht ja volikogu esimees Ülle Varik,” selgitas Põldmaa.

Liitumismenetlusega suureneks Audru vald Lavassaare valla võrra ja tekiks ligi 6000 elanikuga omavalitsus Audru vald, mille pindala on 379 ruutkilomeetrit.

Audru valda esindavad liitumisläbirääkimistel volikogu esimees Jaanus Põldmaa, volikogu aseesimees Mati Sutt, vallavanem Siim Suursild ja abivallavanem Priit Annus.

Lavassaare vallavolikogu tegi detsembriistungil Audru vallale ettepaneku alustada liitumiskõnelusi, sest poole tuhande elanikuga omavalitsuses jõuti arusaamisele, et paari aasta pärast ei ole tulubaasi vähenedes investeeringuteks raha.

Ajalooratas on tegemas tagasipööret, sest turbatootmisele põhinenud Lavassaare vald ei ole ajalooline omavalitsus, vaid 1949. aastal Audru valla koosseisust eraldatud omaette haldusüksus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles