Teatrigalerii kutsub värvima loomakostüümis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jasper Zoova loomingunäide.
Jasper Zoova loomingunäide. Foto: PP

Kuni 26. jaanuarini saab Pärnu Endla sammassaalis näha Jasper Zoova loodud ja oma pojale pühendatud digigraafika seeriat pealkirjaga “Sünnipäev”, mis saab lõpliku viimistluse alles koos vaatajaga.

Töödes on miksitud idamaa kunsti sümboolikat autori lapsepõlvest pärit kujundi- ja fantaasiailmaga. Kunstnik on jälginud ja ammutanud inspiratsiooni oma lapse kasvamise loost.

Põhiosa näitusest on psühhodeelselt kirkavärviline, meenutades gammalt kunagist animatsioonfilmi „Yellow Submarine“.

Kõikide graafiliste lehtede keskmes on inimlaps, keda näeme vannis surfamas, maailmakatusel lutipudeliga piknikut pidamas, loomi õpetamas, meeleelevante peatamas, tuulelohega võitlemas ja maasikaaias mediteerimas.

Näituse teine pool on mustvalge ja kannab pealkirja “Igaüks võib olla kunstnik”.

Suureformaadilisi laste värviraamatu stiilis graafilisi lehti tulevad näituse lõpupäeval 26. jaanuaril toimuval happening’il värvima kunstniku loomakostüümides sõbrad. Ühtlasi on see kunstniku 38. sünnipäev. Niisiis saab Jasper Zoova seekordne näitus lõpliku viimistluse alles lõpetamise päeval.

Värvima on oodatud teisedki näitusekülastajad, tingimuseks on loomakostüümi olemasolu. Samuti toimuvad kohapeal muusikalised sürpriisid ja pakutakse sünnipäevatorti.

Teatrikohvikus on veebruari lõpuni väljas Timo Treiti fotonäitus “Etioopiasse emale külla”, mis toob vaatajani läbi kaamerasilma muljeid elust nii Etioopia linnades kui maapiirkonnas.

Näituse autor Timo Treit viibis 2012. aastal kolm kuud, juulist kuni oktoobrini, Etioopia pealinnas Addis Abebas, kus ta töötas vabatahtlikuna sealse naiseksportijate assotsiatsiooni heaks, mis toetab kohvi-, käsitöö-, lille-, naha- ja tekstiilisektoris töötavate ettevõtlike Etioopia naiste tegevust välisturgudel.

Näituse pealkiri “Etioopiasse emale külla” tuleneb autori oodatud kohtumisest inimkonna kauge sugulase, 3,2 miljonit aastat vana Lucyga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles