Linn loobus Kalevi staadionile erainvestori otsimisest

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kalevi staadion.
Pärnu Kalevi staadion. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kui mullu lootis Pärnu linn leida Kalevi staadioni kordategemiseks investori, kes saanuks kahe miljoni eurose rahapaigutuse eest vastu võimaluse ehitada staadioni juurde sajakohaline hotell, siis nüüdseks on kindel, et linn teeb spordirajatise üksi korda.

“Olen seisukohal, et on aeg lõpetada ära unistused-ootused erainvestori leidmiseks, vastasel korral pole staadioni ka viie aasta pärast,“ märkis linnapea Toomas Kivimägi. „Olen kohtunud ja läbi rääkinud nelja võimaliku kaasrahastajaga, ent meie ootused ja investorite valmisolek rahastada ei lange kokku. Seepärast oleme teinud kardinaalse pöörde ja otsustanud ise alustada staadioni projekteerimist, et olla valmis taotlema raha staadioni ehituseks Euroopa Liidu järgmisel rahastamisperioodil.”

Linnapea arvates on erainvestorist loobumine pikemas perspektiivis isegi õigem, sest linn jääb siis ise täieõiguslikuks peremeheks.

“Just seetõttu me ei olnud valmis “odavamalt” (kui kaks miljonit eurot – A. V.) erainvestoreid kaasama,” põhjendas Kivimägi.

Linna 2013. aasta eelarve teise lugemisega vähendati staadioni uuendamisele eraldatav summa 750 000 eurolt 375 000 eurole. Selle numbri hulgas on 250 000 eurot linna raha, 125 000 eurot on plaanis küsida kultuuriministeeriumilt.

Tegelik kulu staadioni uuendamisele on tänavu kuni 250 000 eurot, mis läheb projekteerimise kulude katteks.

Kuna ettevalmistustööd projekteerimise riigihanke välja kuulutamiseks alles käivad, pole selge, mis spordirajatisele täpselt tuleb. “Detailplaneeringuga lubatud hotelli mahtu linn staadionile kindlasti ei kavanda,” kinnitas Kivimägi.

Ideena on laual lihtsam, 20–30 toaga majutus teenindamaks ennekõike spordilaagritest osavõtjaid, muul ajal aga teisi.

Parimal juhul võib Kalevi staadioni ehitus alata juba tuleval aastal, hiljemalt aastal 2015.

Kummal aastal ehitamist alustatakse, sõltub sellest, kui kiiresti hakkavad liikuma otsused ja raha uue finantsperspektiivi raames. Igal juhul peaks staadion valmis saama aastal 2015.

“Staadioni ehitus, sealhulgas rahastamine on linna järgmise viie aasta üks prioriteete kolmest-neljast. See valmib kindlasti ja kiiremini, kui kardetakse,” lubas meer.

Staadioni ülalpidamise kohta vastas Kivimägi, et loomulikult tuleb sellele tegevusele peale maksta. Kivimägi sõnade järgi ei muretse ta vähimalgi määral, et staadioni ülalpidamine tekitaks probleeme, rääkimata sellest, et see käiks Pärnu linnale üle jõu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles