Kohus karistas mopeedijuhi surnuks sõitnud meest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus karistas tingimisi vangistusega meest, kes süüdistuse järgi põhjustas mullu kevadel volbriõhtu eel mopeedijuhi elu nõudnud liiklusõnnetuse.

Kohus mõistis 1954. aastal sündinud Aivari süüdi ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes kannatanu surm, ja määras talle kokkuleppemenetluse korras üheaastase tingimisi vangistuse 18kuulise katseajaga. Tsiviilhagi katteks peab Aivar tasuma 619 eurot ning sundrahaks, riigi õigusabikulu katteks ja ekspertiisikulu hüvitamiseks kokku veidi üle 1260 euro.

Süüdistuse järgi põhjustas Mitsubishi Canteri väikeveokiga sõitnud Aivar raske liiklusõnnetuse mullu 30. aprilli hommikul kella 8.20 ajal Pärnus Tallinna maanteel, kus Härma kaubahoovi sissesõidutee ja Tallinna maantee ristmikul keeras parempööret tehes otsa esimesel sõidurajal mopeediga sõitnud 57aastasele mehele. Mopeedijuht sai üliraskelt vigastada ja suri õnnetuskohal.

Aivar tunnistas end kohtus täies ulatuses süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles