Pärnus alustab tegevust loomekohvik

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvitass.
Kohvitass. Foto: Urmas Luik

Sel neljapäeval alustab Pärnus uue algatusena tegutsemist loomekohvik, mis hakkab toimuma kord kuus ja kus käsitletakse eri loomevaldkondade tegemisi.

Pärnumaa loomemajanduse tugiüksuse eestvõttel toimuva loomekohviku esimene kokkusaamine leiab aset neljapäeva õhtu eel Ringi tänaval asuvas Ühes Kohvikus. Esimese külalisena astub üles Valeri Koort, kes räägib loovkirjutamisest ja Loesjest.

Loesje on rahvusvaheline sõnavabadusel põhinev organisatsioon, mis loodi 1983. aastal Hollandis. Selle üks peamisi ideid on arendada loovust, kriitilist meelt ja filosoofilisi mõtisklusi ning panna inimesi mõtlema päevasündmuste üle. Loesje avaldab oma mõtteid plakatitel, kirjutades alla kui fiktiivne tegelaskuju Loesje.

Neljapäeval on loomekohvikus kahe tunni sees praktiline poolgi ehk grupitööna valmivad uued tekstid. „Kaasa mõtlema ja aruteludes osalema on oodatud kõik huvilised,“ ütles Pärnumaa loomemajanduse tugiüksuse projektijuht Kaydi Tomson.

Tomsoni jutu järgi tulevad järgmistel loomekohviku kokkusaamistel kogemusi jagama oma ala tuntud tegijad nii disaini, muusika, filmitootmise, IT-meelelahutustarkvara kui huvitegevuse valdkondadest. Iga kord võetakse jutuks ise teema.

„Loomekohviku idee kasvas välja Lääneranniku loomemajanduse uuringu ja strateegia koostamise käigus. Igakuistel nõupidamistel, kus eri loomevaldkondade inimesed koos käivad, tuli jutuks vajadus omavahelist kooskäimist elavdada ja kogemusi jagada,“ rääkis Tomson.

Samalaadne sari nimega „Kella viie tee“ toimub alates sügisest Tallinnas, kus eestvedajaks on loomemajanduse infokeskus Loov Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles