Kirjaga ukselgi võib kodukohta väärtustada

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Tahkurandlane - mõtlesime seda nime tükk aega ja leidsime, et see on õigustatud: on Tahkuranna vald ja küla ja ajame Tahkuranna asju," ütleb Lennart Sünt-Mengel.
"Tahkurandlane - mõtlesime seda nime tükk aega ja leidsime, et see on õigustatud: on Tahkuranna vald ja küla ja ajame Tahkuranna asju," ütleb Lennart Sünt-Mengel. Foto: Urmas Luik

Kauboikaabuga Lennart Sünt-Mengel teatab, et on pealinna poiss, aga maaelu meeldib talle üle kõige ja emapoolseid juuri pidi ongi ta pärit siit, Tahkurannast. Sestap uhkeldab tema kirsipunase väikebussi uksel kiri “Olen tahkurandlane” ja ilutseb valla vapi kujutis.


MTÜ Tahkurandlane ühendab peale nimiküla Metsa küla, Tahku küla, Mõisa küla ja Raudsiku küla hakkajaid inimesi. Ühingu eesotsas noore mehe peas keerlevad aina arendamise mõtted, mis kohapealset elu edendaksid ja külastajaid Pätsiga seotud paikadesse tooksid. Küllap annab neile hoogu tema kaasa Raili, kes on MTÜ Eesti Maaturismi tegevjuhi kohusetäitja.



Moodsat projektipõhist tegutsemist eelistav Tahkurandlane võib oma kontole kanda nii külaraamatute trükkitoimetamise kui talgud rannas, kus kilomeetriselt veeribalt tassiti kokku üle tonni sodi ja pandi üles prügikastid.



Nüüd tahab kodukoha üle uhkust tundja pühenduda agroturismile ja anda padulinlastele võimaluse puhata maatöid tehes, olgu või kartulipanekul ja -võtul, heinateol või mis tahes närverahustaval värskeõhutööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles