Juhtkiri: Linnapea valimisliit vajab tuunimist

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Esimesena on oma kandideerimisest linnavolikokku teatanud ametisolev Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Pärnu Postimees on Kivimägi mäekõrgusest isiklikust võidust saadik 2009 olnud seisukohal, et tema aeg linnajuhina võiks kesta vähemalt kaks perioodi.

Selleks on vaja saada tagasi valitud volikokku ja saavutada eelmisega ligilähedane tulemus.

Enesestmõistetav on Kivimägi minek oma valimisliiduga. Ega tal ju kuhugi mujale astuda olegi. Erakondadega on nii, et võta üks ja viska teist.

2009. aasta kohalikel valimistel kogus Toomas Kivimägi valimisliit (TKVL) 42,42 protsenti häältest ehk 7028, millest tulevase meeri oma panus oli 5336 häält. Volikogu 33 kohast langes TKVLile 14.

Võimuliidu moodustamine võimaldas tõrjuda tagaplaanile Keskerakonna, mille fraktsioon lakkas aja möödudes volikogus olemast.

Kivimägil on ette näidata korralik nimekiri tehtust, et taotleda tagasivalimist volikokku. Pärnu Postimehe arvates vajab tublisti tuunimist aga TKVL ise. 33 kandidaadist vaid kuus tõid häältepotti sada ja enam häält. Teist korda nii nõrga seltskonnaga võidule ei vea.

Küsimus on selles, kas Kivimägi suudab veenda valimisliidus kaasa lööma piisavalt tuntud inimesi, kes võiksid olla head häältekogujad. Teadmata on, millisele osale nelja aasta tagustest häältest võiks linnapea ise loota.

10–15 protsenti tähendaks küll isikumandaati, kuid pole kaugeltki piisav juhtiva jõuna võimuliidu moodustamiseks. Kuidas ka ei oleks, sügisesed valimised tõotavad vähemalt Pärnu linnas tulla põnevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles