Vanalinna koolis riietuti vanainimesteks

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli stiilinädal.
Vanalinna kooli stiilinädal. Foto: Erakogu

Pärnu Vanalinna põhikoolis toimus traditsiooniline stiilinädal, kui õpilastel oli iga päev võimalus riietuda vastavalt etteantud teemale vanainimestest lemmikiidolini.

Vahetundide ajal olid kõik kostümeeritud õpilased oodatud saali valju muusika saatel tantsima ja trallima. Eriliselt innukad stilistid olid algklasside õpilased, kelle vahvad kostüümid tõsisemategi õpetajate suu vägisi muigele ajasid ja kaasõpilastel terveks päevaks tuju heaks tegid.

Esmaspäeval võis ametipäeva puhul kooli peal kohata arste, politseinikke, aga ka pilvebaleriine ja kunstnikke. Eks ikka väikeste ja suuremategi õpilaste näol.

Teisipäev oli värvide päralt. Roosad, rohelised ja sinised toonid – sel päeval oli kõik moes! Mida kirjum ja silmipimestavam, seda uhkem.

Kolmapäeval võis kooli jõudes esmapilgul kahelda, kas unesegaselt majaga eksitud ei ole. See vanamammide ja vanaisade hord oli aukartustäratav. Nooremad õpilased olid oma vanavanemate riidekappides ja -kirstudes põhjaliku tühjenduse teinud ning nõnda nad siis küürutasid keppide ja karkude toel ühest klassist teise, mis oli tõeliselt lahe vaatepilt.

Nädala eelviimasel koolipäeval eirati kodukorda ja korraldati korralik peakatete paraad. Võimalusi oli seinast seina, alates talvemütsidest, mis õuest tulles äravõtmist ei vajanud, ja lõpetades õlgkübarate ja stiilsete kaabudega.

Stiilinädala ja ühtlasi koolinädala viimasel päeval oli kõigil võimalus südamelähedast iidolit jäljendada, mis ilmselt vajas kõige rohkem fantaasiat ja nutikust.

Stiilinädal oli jälle mõnus vaheldus nii õpilastele kui ka õpetajatele, sest kuidas sa siis ikka riidled karja rättidesse mähitud ja karkude najal koogutajatega, miks nad tunnis ei kuule ega näe. Igas päevas killuke huumorit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles