Haigestumised võtsid Paikuse lastelt koolitoidu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikool.
Paikuse põhikool. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Esmaspäeval haigestus Pärnumaa Paikuse põhikoolis kolm sööklatöötajat neljast, mistõttu kool pidi tegema lühendatud koolipäeva, praegu pakutakse lastele hädapärast oodet.

Kooli direktor Aare Külaots märkis, et 28. jaanuar läheb kooli ajalukku päevana, millal tõepoolest jäid lapsed töötajate haigestumise tõttu koolisöögita, sest ei olnud võimalik toitlustamist nii kiiresti ümber korraldada.

Teisipäevaks organiseeris kool lastele hädapärase toidu, mida jagatakse koolisööklast õpilastele tükikaupa. “See on pigem oode – soe jook, jogurt ja muud sellist,” rääkis Külaots. “Olukord on tõsine ja palume, et õpilased sööks kodus hommikul ja vajadusel pandaks neile ka midagi kaasa.”

Kui gripitaoline viirus on teinud laastamistööd kooli personali seas – Külaotsa teada on haiged mitu õpetajatki –, siis lapsed on üldjoontes terved. “Laste haigestumise lainet ei ole, ehk 10–15 puudujat on tavapärasest rohkem,” ütles Külaots.

Direktori kinnitusel Paikuse põhikoolis rohkem tunde ära ei jäeta ja vajadusel asendavad haigestunud kolleege ta ise või kooli õppealajuhataja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles