Soome selts kinkis vaegkuuljatele silmusvõimendi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virpi Koivistoinen Pärnu Soome seltsist näitab uudse silmusvõimendi hooldusvahendite kotti. Tema kõrval seisab Pärnu Soome seltsi juhatuse liige Erkki Asiala.
Virpi Koivistoinen Pärnu Soome seltsist näitab uudse silmusvõimendi hooldusvahendite kotti. Tema kõrval seisab Pärnu Soome seltsi juhatuse liige Erkki Asiala. Foto: Urmas Luik

Pärnu Soome selts kinkis annetustena kogutud raha eest Pärnumaa vaegkuuljate ühingule uudse silmusvõimendi komplekti.

Induktsioonvõimendi koos ruumi paigaldatud silmusega on elektrooniline seade, mis tekitab ruumi sobiva tugevusega magnetvälja. Just selle magnetvälja abil jõuab kuuldeaparaatidesse juhtmevabalt kvaliteetne ja müravaba heli. Sellist tehnilist lahendust saab kasutada näiteks teatrietenduste või televiisori vaatamisel, samuti ühistel koosistumistel ja nõupidamistel.

Täna keskpäeval andsid Pärnu Soome seltsi liikmed Erkki Asiala, Ritva Uusitalo ja Virpi Koivistoinen uudse kommunikatsiooniabivahendi Riia maanteel asuvas rehabilitatsioonikeskuses vaegkuuljate ühingule üle.

Asiala jutu järgi on neil side siinsete vaegkuuljatega tekkinud just Pärnumaal elava Virpi Koivistoise kaudu, kes töötas varem aastaid nõustajana Soome kuulmisliidus ja on praegu Pärnumaa vaegkuuljate liidu liige. Samuti nõustab Koivistoinen siinseid vaegkuuljaid ja korraldab õppusi.

Uudse silmusvõimendi üleandmist oli Pärnusse uudistama tulnud Eesti vaegkuuljate liidu esimees Uno Taimla, kes rääkis kohaletulnutele silmusvõimendi kasutusvõimalustest. Tema jutu järgi saab sellist süsteemi edukalt koduski kasutada, kus otse kuuldaparaati tuleb näiteks televiisori või raadio heli. Samuti uksekella ja telefoni helinad.

Taimla rääkis, et tänapäevastel kuuldeaparaatidel on palju mitmesuguseid võimalusi, kuid inimesed ei oska neid tihti kasutada. Siiski olevat olukord selles vallas aastate jooksul korraldatud õppuste ja nõustamiste järel paranenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles