Juhuslikule möödujale ränga vigastuse tekitanud mees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusikas. Foto on illustreeriv.
Rusikas. Foto on illustreeriv. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Pärnu maakohus karistas lõppeval nädalal tingimisi vangistusega meest, kes uurimisandmetel tekitas juhuslikule möödujale ränga vigastuse, kuna viimane oli teda kogemata riivanud.

Varem korra kehalise väärkohtlemise eest karistatud 1989. aastal sündinud Sergei Kondratjev sattus uuesti seadusega pahuksisse mullu 8. juuni hilisõhtul Pärnus Vallikääru pargis, kui temast möödunud 21aastane noormees teda riivas. Kondratjev tungis seepeale talle võõrale noormehele kallale, lõi teda rusikaga vähemalt kahel korral näkku ja vähemalt korra vastu pead ja korra keha piirkonda. Kannatanu kukkus löökide tagajärjel maha, lõi pea vastu maad ja sai eluohtlikult vigastada.

Juhtunut nägi pealt toona 17aastane noormees, kes toimunusse sekkus. Seejärel tungis Kondratjev  temalegi kallale ja lõi talle rusikaga vastu pead, tekitades noorukile füüsilist valu.

Politsei alustas peksmise asjus kriminaalmenetlust, mille kohtueelse uurimise lõppedes sai Kondratjev süüdistuse kehalises väärkohtlemises ja ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamises. Lõppeval nädalal mõistis Pärnu maakohus Kondratjevi nendes süütegudes süüdi ja määras talle kokkuleppemenetluse korras üheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi peab mees katseajal täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles