Mürakarukooli õppeaineteks on armas kodu ja magus uni

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürakarukool Pärnu keskraamatukogus.
Mürakarukool Pärnu keskraamatukogus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kolmapäeval, 6. veebruaril kutsub Pärnu keskraamatukogu Mürakarukool kõiki 1,5–4aastasi lapsi koos vanemate ja vanavanematega maja suurde saali.

Jaanuarikuise "müramistunni" lõpus oma nimed vanematest erasekretäride abiga paberile kirjutanud põnnid laulavad seegi kord nimelaule ja imestavad ringmängu mängides, kes on aias.

Veebruaris on kõigiti asjakohane kodulaulu laulda ja kodusõnu õppida. Armsalt kodused toimingud on koogiküpsetamine, väike koristustöö, raamatuvaatamine, kallistamine. Isegi uni on kõige magusam just kodus oma voodis, aga unelaulu võib sellegipoolest raamatukogus selgeks ümiseda, ehk natuke kott-toolis või padja peal tukastamistki proovida.

Alati ootamas on korvitäis põnniraamatuid saalis ja teise korruse lasteosakond suure karupildiga jutunurgaga.

Mürakarukoolis saab käia tasu maksmata. Mõelda tasuks vaid vahetusjalatsite või kumminaksudega sokkide-sukkpükste peale, et väiksed jalad ei libiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles