Galerii: Balti põllumehed süütasid märguandeks lõkked

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumeeste aktsiooni “Võrdsed võimalused Balti põllumeestele” ajal süttisid Via Baltica ääres sajad lõkked.
Põllumeeste aktsiooni “Võrdsed võimalused Balti põllumeestele” ajal süttisid Via Baltica ääres sajad lõkked. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Põllumeeste aktsiooni “Võrdsed võimalused Balti põllumeestele” ajal süttisid täna Via Baltica ääres sajad lõkked, andmaks Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika kujundajatele märku võrdse toetuse vajadusest.

Pärnu piirist Iklani oli tee äärde valmis pandud ja tähistatud paarkümmend heinapakki, mis süüdati kokkulepitud ajal kell pool kuus õhtul.

Lätlased olid selleks ajaks oma lõkked juba põlema pannud, nemad kasutasid jämedaid puuhalge.  Iklast Ainažini oli mitu sellist lõkke ümber kogunemise kohta ja meie lõunanaabrid pakkusid kuuma teed ja koduküpsetatud pirukaidki.

Riigipiirile lähim heinapall oli pandud teest eemale põllumaale, kus Häädemeeste valla Lapite talu sulane Viktor Erismaa selle määratud ajal süütas. Ligi 400kilone heinapall andis vinges talvetuules seisjatele sooja ja rahvuslipu lehvides kõneles Eesti põllumeeste ja talupidajate nimel AS Saidafarmi juhataja Juhan Särgava ettevõtmise tähtsusest ja sellega seotud lootustest.

Läti esindajate tervitused ütles edasi Salacgriva rajooninõukogu esimees Dagnis Straubergs, kes väljendas samuti lootust, et selline kolme Balti riigi tegelike toidutootjate tähelepanu juhtimine võrdsete toetuste vajadustele enne Euroopa Ülemkogu teenib oma eesmärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles