Ulatuslik elektrikatkestus häiris tuhandete pärnakate elu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise Paradiis.
Tervise Paradiis. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eile õhtul kell 20.17 toimus Pärnu linnas elektrikatkestus, mille tõttu jäi elektrita ligikaudu 2790 majapidamist ja ettevõtet ranna piirkonnas ja Raeküla linnaosas. Teiste seas jäid vooluta sellised suured majutus- ja spaaettevõtted nagu Tervise Paradiis ja Estonia.

„Katkestuse põhjustasid rikked keskpinge maakaablis, põhjused on veel selgitamisel,“ ütles Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti.

Elektrikatkestus kõrvaldati ümberlülituste teel ligikaudu pooltel majapidamistel kell 22.04 ja viimaste majapidamiste elektrivarustus taastati kell 22.42.

„Praeguseks ei ole Elektrilevile laekunud ühtegi kahjunõuet,“ sõnas Kutti täna keskpäeval.

Kutti märkis, et Elektrilevi hüvitab elektrivõrgus toimunud sündmuste tagajärjel rikutud elektriseadmed, kui tegu on nende tegevuse tagajärjel tekkinud kahjudega. Selleks peab klient esitama avalduse, mida on võimalik saata e-postiga aadressil info@elektrilevi.ee, tavapostiga Elektrilevi aadressil või esitada sobivaimas Eesti Energia klienditeenindusbüroos.

„Pärast avalduse kättesaamist võtame kliendiga ühendust, et kinnitada avalduse laekumist või vajaduse korral täpsustada kahjujuhtumi asjaolusid,“ rääkis Kutti. „Vastuse anname kahjunõudele hiljemalt 15 kalendripäeva jooksul alates avalduse kättesaamisest, kui võrguhaldur on kontrollinud kirjeldatud kahjujuhtumi seost meie elektrivõrgus samal ajal toimunud sündmustega.“

Tervise Paradiisi IT-juht Raul Adler rääkis, et tegelikult on viimase nädala jooksul juba kaks elektrikatkestust olnud, mis viis rivist välja asutuse kaks serverit ja kaks keskvõrguseadet. „Kindlasti plaanime Eesti Energiale kahjunõude esitamist,“ märkis ta.

Adleri jutu järgi eile õhtul nende asutus päris pimedaks ei jäänud. „Avariivalgustus siiski töötas,“ lisas ta.

Tervise Paradiisi veekeskuse kliendid evakueeriti. Kuna elektririkkega kaasnes veekatkestus, pidid inimesed lahkuma pesemata. Adleri sõnutsi polnud täna lõunaks ükski klient neile kahjunõuet esitanud. „Kui esitatakse, siis käsitleme iga juhtumit eraldi,“ rääkis ta.

Estonia turundus- ja müügijuht Marje Braunbrücki sõnade kohaselt oli tegemist väga ebameeldiva üllatusega. „Kliendid olid ehmunud. Mõned ärritusid rohkem, mõned olid rahulikumad,“ kirjeldas ta. Ühtegi õnnetust Estonia klientidega elektririkke ajal õnneks toimunud.

Braunbrück märkis, et õnneks toimus see elektririke nädala keskel. „Nädala lõpus oleks kindlasti külastajaid rohkem olnud,“ lisas ta.

Braunbrück rääkis, et neil tekkis probleem Estonia maja välisuksega, mis töötab elektriga. „Inimesed, kes olid väljas, ei saanud sisse,“ sõnas ta. „Keegi pidi kogu aeg olema valves, et inimesed varuukse kaudu sisse lasta.“

Elektrifirmale kahjunõude esitamise kohta ütles Braunbrück: „Võtame praegu kahjusid kokku ja vaatame, mis siis edasi saab.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles