Pärnu Rääma põhikooli võimla on endiselt kasutuskõlbmatu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remonti ootav Rääma kooli võimla.
Remonti ootav Rääma kooli võimla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Mullu põlengus kahjustada saanud Pärnu Rääma põhikooli võimla taastamistööde projekti võtab üle Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ja loodetavasti taastatakse võimla kevadeks.

Eelmise aasta augustis sai Pärnu Rääma põhikooli võimla põlengu tagajärjel tugevaid tule- ja veekahjustusi. Tol ajal tegi seal ehitustöid OÜ Marmel-E, kelle alltöövõtjana võimla katust paigaldanud töömehed valesid töövõtteid kasutasid ja sellega tulekahju põhjustasid, vahendasid ERRi raadiouudised.

Esialgu olid nii Pärnu linnavalitsus kui ka RKAS seisukohal, et objektile leitakse uus ehitaja ja hoone taastamiskulud maksab kinni kindlustusfirma.

Loodeti, et lapsed saavad kehalise kasvatuse tunde uues võimlas pidada juba käesoleva aasta alguses, tänaseks pole aga võimla taastamistööd veel alanudki.

"Kindlustusfirma esialgne otsus on, et nad ei hüvita seda kahju. Linn ei ole selle seisukohaga leppinud ja vaidleb kindlustuse andjaga edasi. Et lapsed vaidlusest ei kannataks, otsustati minna teist teed, kus sama ehitaja taastaks olemasoleva võimla," rääkis Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius.

Eilsel istungil otsustas Pärnu linnavalitsus anda kõik volitused seoses Rääma põhikooli võimla taastamise projektiga üle RKASile, kes sõlmib ilmselt lähiajal kokkuleppe kooli võimlat eelmisel aastal renoveerinud ja seal toimunud õnnetuse eest vastutava firmaga OÜ Marmel-E.

"Linn on esitanud oma seisukoha, et see võiks olla valmis 1. aprilliks. Ehitaja on aga oma ehituskindluse tagamiseks rääkinud pikemast tähtajast.," märkis Kosenkranius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles