Galerii: Varjupaiga koertele kingiti tosin kuuti

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrapäeval sai tosin hüljatud koera uue kuudi.
Sõbrapäeval sai tosin hüljatud koera uue kuudi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuusalu vallas tegutseva puitmajatootja Nordic Houses OÜ töömehed panid täna heategevuskampaania "Aita nõrgemat" raames Pärnu koduta loomade varjupaigas püsti tosin soojustatud koerakuuti.

Sõbrapäeval varjupaigale kingitud kuudid on tuulekindlad pleksiklaasist akendega kahekambrilised puidust eluasemed. Kuutide seinad, põrandad ja laed on soojustatud ning katus on ruberoidist.

Varjupaiga perenaine Anni Kaiste oli rõõmus, sest vanad kuudid olid lagunenud ja näritud: varjupaika sattunud loomad on tihti paanikas ja maandavad oma stressi närimisega. Uued kuudid on metall-liistudega ja peavad seetõttu ehk kauem vastu.

Esimese kuudi elanikuks sai nelja-aastane Cleidis. Emane koer sattus varjupaika, kui tema peremees otsustas välismaale tööle minna ja tal polnud koera kusagile panna. Loomadel on talvel õues betoonpõrandal külm magada, nentis Anni Kaiste. Nüüd saab Cleidis pugeda kuuti põhu sisse.

Nordic Houses OÜ tootmisjuht Erik Raudsepp ütles, et ettevõttel möödub kuu lõpus firma loomisest 11 aastat ning see viis mõttele head teha ja nõrgemaile abi pakkuda. Esmalt ehitati valmis 70 lindude pesakasti, mis leiavad koha Kuusalu valla parkides.

Seejärel pöördus puitmajade ehitusega tegelev firma oma aitamissooviga varjupaikade MTÜ poole, kus anti teada käimasolevast heategevuskampaaniast, mida korraldab MTÜ Aita Nõrgemat.

Üleriigilise heategevuskampaania käigus kogutakse annetusi loomade varjupaikadele koerakuutide ehitamiseks. Kampaania eesmärk on ehitada 50 nüüdisaegset sooja ja tuult pidavat ning koerte vajadustele vastavat eluaset. Kuute on plaanis ehitada Pärnu, Valga, Viljandi, Virumaa ja Võru varjupaikadesse, tutvustas MTÜ Aita Nõrgemat juhatuse liige Risto Kask.

“Kampaania oli poole peal, kui firma Nordic Houses oma soovist teada andis. Võtsime nad kampa,” rääkis Kask. Koos vaadati üle olemasolev puitmaterjal ja kuudile esitatavad nõuded ning tehti valmis 12 kokkupandavat kuuti. Majadel on sildid, kus ära toodud kuutide ehitamisel appi tulnud firmade nimed.

“Loodame, et kuudid läksid õigesse kohta,” lisas Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles