Riigi kaks spordipreemiat tuuakse Pärnu

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni olümpialt saabunud sõudjaid – treener Matti Killingut (vasakul), debütante Jüri-Mikk Udamit ja Geir Suursilda ning pärnakatest neljapaadimehi Tõnu Endreksoni, Andrei Jämsät ja Allar Rajat – tervitasid pärnakad sõudebaasis orkestri ja tordiga.
Londoni olümpialt saabunud sõudjaid – treener Matti Killingut (vasakul), debütante Jüri-Mikk Udamit ja Geir Suursilda ning pärnakatest neljapaadimehi Tõnu Endreksoni, Andrei Jämsät ja Allar Rajat – tervitasid pärnakad sõudebaasis orkestri ja tordiga. Foto: Urmas Taul

Eesti Vabariigi valitsus kiitis eilsel istungil heaks Eesti spordi nõukogu ettepaneku ja määras riigi spordipreemiad kokku 11 inimesele, nende seas neljale pärnulasele.

Üks aastapreemiatest kuulub paarisaerulises neljapaadis Euroopa 2012. aasta sõudemeistriks ja Londoni olümpiamängudel neljandaks tulnud Andrei Jämsäle, Tõnu Endreksonile, Allar Rajale ja suurema osa aastast Pärnus treenivale viljandlasele Kaspar Taimsoole, teine preemia treenerina nimetatud neliku hooajaks ette valmistanud Matti Killingule.

Neljapaati tunnustati Eesti 2012. aasta parimate sportlaste valimistel edukaima võistkonna trofee Kristjani kujuga, mille Jämsä, Endrekson, Raja ja Taimsoo kinkisid kohe edasi oma treenerile Killingule. Sõudjate nelik valiti muidugi Pärnu ja Pärnumaa aasta parimaks, Matti Killingule anti ka Eesti kultuurkapitali Pärnumaa kultuuripärli auhind ja preemia.

Riigi elutööpreemia saavad spordipedagoog, sotsioloog ja teadlane Mait Arvisto ning Eesti läbi aegade edukamaid korvpallureid, kahekordne maailmameister Priit Tomson, aastapreemiad sõudeneliku ja Killingu kõrval Londoni olümpia maadlushõbe Heiki Nabi, Londoni kettaheitepronks Gerd Kanter, tennisist Kaia Kanepi ja 400 meetri jooksja Rasmus Mägi.

Elutööpreemia suurus on 40 000 eurot, aastapreemiad 9600 eurot. Kollektiivi premeerimisel jagatakse summa võrdselt liikmete vahel. Riigi spordipreemiad antakse laureaatidele üle vabariigi aastapäeval Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles