Suusamehed andsid maratoni eel õpetust

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja.
Allar Raja. Foto: PP

Sõudja Allar Raja mullusel Tartu suusamaratonil olite nii-öelda selle seina naela Kein Einaste järel pärnulastest teine. Einaste oli finišis 39., teie 81. Millised on lootused sel pühapäeval?

Kirjas olen, tuleb minna. Aga kardan, et tuleb üks mu raskemaid maratone.

Miks?

Sõidetud on tänavu umbes 400 kilomeetrit, aga uisku, mitte Tartu maratonil kasutatavat klassikat. Eelmistel aastatel olime maratoni eel Itaalias laagris, sealsetel laugetel radadel oli hea klassikat treenida, aga tänavu me Itaaliasse ei läinud ja kodus jäi klassikasuuskadega tegelemine kuidagi määrimise viitsimise taha.

Teine põhjus on, et sain eelmise nädalavahetuse teatemaratoni järel väikese palaviku ja kuna keha on treeningutest üsna kurnatud, püüan seda sõitu mõistusega võtta.

Kas klassikatehnika on lihasmälus alles?

Põhimõtteliselt muidugi, aga mul oli kolmapäeval, kui klassikasuusad üles otsisin ja Jõulumäele sõitsin, hea võimalus seal Peeter Kümmelilt ja Kein Einastelt natuke tehnikaalast õpetust saada. Nad rääkisid-näitasid nii paaris- kui vahelduvtõuke kohta terve rea tähtsaid asju, mida püüan korrigeerida ja meeles pidada.

Mis seal ikka, üritan koos A2Kga suusad parimal viisil lippama ja pidama saada ning anda siis endast parima.

Mis faasis tippsõudja praegused treeningud on?

Oleme olnud alpitoas ja eelmisel nädalal ka veidi intensiivsemaid liigutusi teinud, aga üldiselt käib ikka mahu- ja jõutreening.

Millal vee peale saate?

Vabariigi aastapäeva järel sõidame Kaspar Taimsooga Austraaliasse, kus saame kolm nädalat sealses varasügises vee peal harjutada ja osaleme 24. märtsil paarisaerukahesel esimesel MK-etapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles