Tuntud motomees ei tunnista süüd suures maksupettuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arlet Martinson.
Arlet Martinson. Foto: Erakogu

Pärnu maakohtus alanud protsessil ei tunnistanud tuntud motosportlane ja noorte motospordi edendaja Arlet Martinson end suures maksupettuses süüdi.


Peale Martinsoni (38) eitasid süüd Ülle Saar (53), Hillar Talts (37), Raavo Raadik (36) ja Ülo Tammekänd (24) ning oma süüd tunnistasid Egles Selge (27) ja Alar Jaanson (37), ütles maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu BNSile.



Kirsipuu sõnul taotlesid Estera Baltic OÜ kaitsja ja pankrotihaldur firma suhtes menetluse lõpetamist, sest firma süü on nende hinnangul väike ja avalik menetlushuvi puudub.



Kohus alustas süüasja kirjalike tõendite uurimist ning avaldamist ja jätkab sellega novembris.



Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Martinsoni, Saart, Jaansonit, Taltsi, Raadikut, Tammekändu ja Selget ning juriidiliste isikutena osaühinguid Estera Baltic ja Visorek üle viie miljoni krooni suuruses maksupettuses.



Mullu novembris vahistati Martinson kahtlustatuna kuritegeliku ühenduse moodustamises ja ligi 250 miljoni kroonini ulatuva rahapesu korraldamises ning selle kriminaalasja uurimine veel kestab.



Koos Martinsoniga vahistati Jaanus Grosmann (36) ja Jüri Ollino (41), keda kahtlustatakse kuritegelikku ühendusse kuulumises, maksupettuses ja rahapesus.



Tänavu märtsis otsustas kohus Martinsoni vahi alt vabastada.



Märtsi alguses mõistis Tallinna ringkonnakohus vandeadvokaat Sven Sillari kaebuse alusel Martinsoni õigeks peksmissüüdistuses, sest ei tuvastanud tema tegevuses kuriteokoosseisu.



Kohus muutis pisut koos Martinsoniga kohtu all olnud Grosmanni ja Roman Pitškari (25) süüteo kvalifikatsiooni, kuid jättis neile peksmise eest määratud karistused jõusse.



Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi peksid mehed 2007. aasta 10. juunil Pärnus Vee tänaval asuva trahteri Postipoiss ees ühte meest.



Harju maakohtus on praegu pooleli protsess, kus Martinsoni süüdistatakse koos Erkki Vapperi (37), Eigirdas Biekša (31), Vairo Virkko Ruhno (34) ja OÜ Omlox Exportiga maksupettuses.



Arlet Martinson on Pärnu motoklubi juhatuse liige ja peale noorte motosportlaste juhendamise võistleb ta rahvusvahelistel võistlustel

quadracer

'ite klassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles