Õpilased lugesid David Samoilovi luulet

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi õpilased vene poeedi värsse ette kandmas.
Sindi õpilased vene poeedi värsse ette kandmas. Foto: Erakogu

Teist aastat järjest kogunes grupp Pärnu maakonna õpilasi Paikuse põhikooli, et osaleda luulepäeval, mis oli pühendatud kirjanik David Samoilovi loomingule ja tema surma-aastapäevale.

Ürituse reglemendi järgi lugesid vanema astme õpilased David Samoilovi luulet ja noorema astme õpilased Sergei Mihhalkovi loomingut, kelle 100. sünniaastapäeva sel aastal tähistatakse, teatas Paikuse põhikooli vene keele õpetaja Sirje Suurevälja.

Ta lisas, et nooremale kooliastmele pakutakse igal aastal välja uus poeet, kelle luuletusi esitada.

Seekordsel luulelõunal osalesid Sindi ja Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi ning Paikuse, Surju ja Koonga põhikooli õpilased.

Ürituse juhatasid sisse Pärnu Vene gümnaasiumi noored, kes esitasid ülevaate Samoilovi ja Mihhalkovi loomingust ja eluteest. Koos oma õpetajatega moodustasid nad objektiivse žürii, kes kõigile esinejatele tagasisidet andis.

Nooremas vanusegrupis kuulutati laureaadiks Carol Annuk Koonga põhikoolist (juhendas õpetaja Aile Ailt) ja vanemas vanusegrupis Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi õpilased kavaga „Armastan“ (õpetaja Elle Redlich). Artistlikkuse eest märgiti ära Paikuse noorema ja Sindi vanema vanusegrupi etlejad.

Kõiki osalejaid tänati tänukirjaga ja kringlilauas tehti suu magusaks.

Mälestamaks kuulsat poeeti, kelle loomingust suure osa moodustavad Pärnus kirjutatud ja Pärnule pühendatud luuletused, viiakse alati ürituse järel Samoilovi hauale küünlad ja lilled.

Luulepäeva eestvedaja, Paikuse põhikooli vene keele õpetaja Eve Tannebaum on seda meelt, et luulekonkursiga ühendatud ettevõtmine muutub Pärnu maakonnas traditsiooniliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles