Kümme kingitust Eestile 95. sünnipäevaks

, Pillerpalli lasteaia vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillerpalli lasteaia ja toimetulekukooli  tegus aeg vastlapäevast Eesti Vabariigi aastapäevani.
Pillerpalli lasteaia ja toimetulekukooli tegus aeg vastlapäevast Eesti Vabariigi aastapäevani. Foto: Halliki Tammiste

Eesti Vabariigi aastapäeva üritused algasid Pärnu Pillerpalli lasteaiale ja toimetulekukoolile juba vastlapäeval.

Sel hommikul ootasid lapsi ponid Karoliina ja Figaro ning neli lumememme. Lapsed lustisid koos lumememmedega tegevuskeskustes, kus sai ennast proovile panna kelguhaalamises, pehmes lumes hüppepallil hüppamises ja liulaskmises. Loomulikult tekitasid kõige rohkem elevust reega sõitmine ja ponide paitamine.

Vastlapäevajärgsel päeval osalesid 5–7aastased lapsed Pärnu muuseumi muuseumitunnis, kus kuulati linalugu, tehti tutvust mõne auväärses eas tööriistaga ja meisterdati vastlavurri. Paljudele lastele oli see esimene muuseumi külastus.

Sõbrapäeval toimus mänguhommik, kus lasteaia vanema ja arendusrühma lapsed pidutsesid koos toimetulekukooli lastega. Üheskoos lauldi, tantsiti, räägiti sõpruse tähtsusest ja üllatati sõpru omavalmistatud kingitustega.

Teades, et iga väike poiss tahab saada sõduriks, kutsusime poistega kohtuma Pärnu kaitseliitlased, kes tutvustasid relvi, sõdurpoisi riietust ja varustust. Suurt põnevust pakkusid välilaagri telk ja maskeeritud veoauto, millega väikesed mehed sõita said.

Kaasas kaitseliitlastelt saadud teadmised, kuidas talvel metsas hakkama saada, läksid koolieelikud järgmisel päeval Tammiste metsa, et omandada ellujäämisoskusi seiklusmängus „Otsi Otti“.

Oodates kodumaa sünnipäeva, korraldasid Pillerpalli õpetajad näitusi, kuhu olid kaasatud lapsed, lapsevanemad ja personal. Taaskasutust leidsid sokid ja teised riietusesemed, millest pered meisterdasid teatrimängu nukke näitusele „Sokisahtli üllatajad“.

Lasteaia personalil valmisid pidupäevaks kujustamise tehnikas Mihkli, Saarde, Tõstamaa, Kihnu ja Tori rahvariietes nukud. Seda kunstitehnikat õpetas meile Pärnu Kadri tänava lasteaia õppealajuhataja Jelena Leppoja. Rahvariides nukkude valmistamisel leidsid taaskasutust vanad ajalehed, traatvõrk ning natuke liimi ja värvi. Et nukud saaksid võimalikult autentsed, oli vaja uurida Pärnumaa kihelkondade rahvarõivaid. Et nukud endale nimed saaksid, võis iga näituse külastaja nukule nime pakkuda, mille hulgast loositi pidulikul aktusel igale nukule nimi.

Et täiskasvanugi näitusel oma teadmisi täiendada saaks, olid rahvariides nukkude juures informatiivne materjal kõigi Pärnumaa valdade kohta ja nuputamisülesanded oma teadmiste kontrollimiseks.

Nädal lõppes Pillerpalli lasteaia ja toimetulekukooli kontsertaktustega Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva tähistamiseks. Lasteaia aktus algas direktori ja õppealajuhataja tervituse ja hümni laulmisega, millele järgnes laste meeleolukas kontsert. Etteasteid teadustasid särtsakad Merili ja Eneli. Kooli aktusel andis Pärnu Lions-klubi Koidula üle kingituse, milleks oli savipõletusahi, mis annab võimaluse laste käelist tegevust mitmekesistada.

Need üritused tegid Eesti 95. sünnipäeva meile meeldejäävaks ja andsid võimaluse sellest pidupäevast aktiivselt osa saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles