Pärnu haigla lähedale kavandatakse lasteaeda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavolikogu võttis läinud nädalal vastu Oja, Niidu ja Rohu tänava ning Pikanõmme tee vahelise ala detailplaneeringu, milles kavandatakse haigla lähedale lasteaeda.

Praegu asub sel alal üksnes Oja 126 viiekorruseline korterelamu, ülejäänu on reformimata riigimaa. Maa-ameti ettepanekul on Arcus Projekt koostanud detailplaneeringu, mis näeb ette riigimaale lasteaia, sotsiaalmaja ja viie korterelamu ehitamise.

Kuna maad on selles kohas ligi 4,2 hektarit, suurendatakse Oja 126 krundi pinda 864 ruutmeetri võrra, et parandada sealseid parkimisvõimalusi. Oja ümber moodustatakse haljasala koos kahe kergliiklusteega, mida on tulevikus võimalik pikendada Ehitajate teeni. Samuti arvestatakse Rohu tänava pikenduse väljaehitamisega Niidu tänavast Pikanõmme teeni.

Kolmekorruselised korterelamud planeeritakse nii, et ühe korteri suletud netopind oleks vähemalt 50 ruutmeetrit. Lasteaed ja selle kõrvalhoone on kavandatud ühe-, sotsiaalmaja kolmekorruselisena. Ühte korterelamusse on lubatud ehitada väike kaubandus-, toitlustus- või teeninduspind, kuid ainult selline, mis elukeskkonda ei häiriks.

Pärnu linnalt võivad eluruumi üürimist taotleda õigusjärgsetele omanikele tagastatud elamute üürnikud ja sotsiaalhoolekande seaduse alusel abivajajad. Esimesi on registreeritud 111, teisi 83.

Pärnu linnale kuulub 10 809 ruutmeetrit elamispinda, mis on 339 üürilepingu alusel üürile antud. Linnal on vaja elamufondi suurendada, peale korterijärjekorras olevate inimeste tuleb lammutada Raba 1, Vingi 3 ja 7 ning Lai 26 elamud ja tagada elamispind veel ligi kümnele perele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles