Kallas: Rail Baltic on viie tähtsama ELi transpordiprojekti seas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siit võib aastate pärast kulgeda Rail Balticu raudtee. Foto on illustreeriv.
Siit võib aastate pärast kulgeda Rail Balticu raudtee. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Rail Baltic on täna üks viiest kõige tähtsamast transpordiprojektist Euroopas, kinnitas Tallinnas viibiv Euroopa Komisjoni asepresident ja transpordivolinik Siim Kallas.

Kallase hinnangul muutub Rail Baltic järjest  tõenäolisemaks. Kolm aastat tagasi oli see Kallase sõnutsi veel soovunelm või lihtsalt jutt, nüüd on olukord muutunud, vahendasid ERRi raadiouudised.

"Täna on see üks viiest kõige tähtsamast transpordiprojektist Euroopas tulevase rahastamisperspektiivi jaoks. See on ikka väga oluline. Nüüd on niisugune olukord, kus seda projekti on väga raske päevakorrast maha võtta," ütles Kallas.

Kallase hinnangul liigub praegu kõik selle poole, et see raudtee tuleb. "Võiks öelda nii, et õng on olemas, konks on olemas, uss on õnge otsas ja nüüd on tarvis kala sinna leida. See on nelja-viie riigi koosöö küsimus, kuidas projekt juriidiliste ja tehniliste dokumentideni viiakse, see koletu töö on veel ees."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles