Rüütlis soovivad poodi pidada vähesed

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu linnavalitsus eelistab Rüütli tänava kaupluseruumide üürilepinguid otsustuskorras pikendada ja mitte kuulutada välja enampakkumist, sest halvas seisukorras ruumide pakkumine ületab nõudlust.

Esmaspäeval pikendas linnavalitsus Rüütli 28 asuva Linette pesupoe üürilepingut 2018. aasta 1. aprillini. Otsustuskorras üürimist põhjendas linnavalitsus sellega, et üürnik on oma kohustusi täitnud korrektselt ja sooviks üüriruumide kasutamist jätkata. “Üürisuhete jätkamiseks sobiva üürnikuga on põhjendatud äriruumide kasutusse andmine otsustuskorras,” teatas linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas.

Linette pesupoe üürimääraks on 14.06 eurot ruutmeetri eest kuus. Üüritavate ruumide suurus on 70,2 ruutmeetrit. Eri juriidiliste isikute kaudu on AS Linette Rüütli 28 pesupoodi pidanud 2003. aastast, mil ta enampakkumise võitis.

Küsimusele, millal kuulutatakse linnavara üürimiseks välja enampakkumine ning millistel tingimustel ja milliseid ruume otsustuskorras renditakse, vastas linnavalitsuse linnavara peaspetsialist Kadri Tekko, et otsustuskorras üürimine sõltub kolme tingimuse täitmisest. Nendeks on varasemate kohustuste korrektne täitmine, üürniku tegevuse sobivus nendesse ruumidesse ja valmisolek turuhinnale vastavat üüri maksta.

Tekko selgitas, et üüriturul ületab pakkumine nõudlust. Seda eriti pindade osas, mis ei ole tehniliselt eriti heas seisukorras.

Viimati pakkus linnavalitsus Rüütli tänava kaupluseruume enampakkumise korras üürile 2012. aasta oktoobris. Üürimäära alghind oli 7.82 eurot ruutmeetri eest kuus. Enampakkumisel osalejaid ei olnud ja pind tuli hiljem kasutusse anda otsustuskorras.

Praegu on linnavalitsus välja kuulutanud enampakkumise kolme äripinna osas. Neist üks on tühi ja kahes tegutsevad veel eelmised üürnikud.

Küsimusele, kui palju enampakkumise korraldamine maksab, vastas Tekko, et see sõltub reklaamikuludest: kus, kui mahukaid ja kui palju pakkumist reklaamivaid kuulutusi avaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles