KIK asub toetusi jagama

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Internet

Sel aastal tuleb SA Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK) toetuse taotlemisel arvestada mitme muudatusega.

KIKi Pärnu esinduse projektijuhi Maarja Küttä sõnade järgi puudutavad olulisemad uuendused finantseerimise korda ja taotluste juurde esitatavaid kohustuslikke lisasid. Näiteks tuleb ehituslike projektide puhul, mille maksumus ületab 10 000 eurot, esitada KIKile eelprojekt.

“Kasutuseta hoonete lammutamisel tuleb lammutusprojekt esitada olenemata maksumusest. Samuti väljavõte kohaliku omavalitsuse arengudokumendist,” selgitas Küttä.

KIKi keskkonnaprogrammi 2013. aasta esimene taotlusvoor on avatud. Tähtaeg on 26. märts ja taotlusi saab esitada elektroonilise infosüsteemi KIKAS kaudu.

Tuleb arvestada, et enam pole selles voorus maakondlikku programmi nagu varem. See uuendus tähendab, et projektidel ei ole enam rahalisi piirmäärasid, mis lahterdaks need maakondlikeks või riiklikeks. “Nüüd lähevad kõik projektid keskkonnaministeeriumisse sisulisse hindamisse. Varem hindas alla 8000 euro maksumusega keskkonnateadlikkuse projekte Pärnumaa hindamisrühm,” rääkis Küttä.

Mõnevõrra on tänavu muutunud nõuded veeprojektidele, näiteks ei pea veemajanduse programmi taotlust esitades enam tasuvusuuringut esitama, ent see ja teised veemajandusprojektidega seotud uuendused puudutavad juba KIKi teist taotlusvooru.

2012. aastal rahastas KIK Pärnumaal 72 projekti kogusummas 1 883 584 eurot. Enim esitati projekte keskkonnateadlikkuse programmi. Rahaliselt suurimad olid veemajanduse programmi projektid, kust mullu tuli Pärnumaale 1 359 438 eurot.

“Mitmel aastal pole maakonnast esitatud ühtegi projekti kalanduse, maapõue ja merekeskkonna programmidesse. Siinkohal kutsuks kõiki, kellel mõtteid midagi looduse heaks ära teha, toetuse taotlust esitama,” ütles Küttä.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles