Päevakeskused tegid võistu võileibu

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Rongid meil enam ei käi, aga me igatseme nende järele,” seletas Vändra sotsiaalmaja tegevusjuhendaja Marju Härma-Epäilys rongikujulise tordi ideed.
“Rongid meil enam ei käi, aga me igatseme nende järele,” seletas Vändra sotsiaalmaja tegevusjuhendaja Marju Härma-Epäilys rongikujulise tordi ideed. Foto: Ants Liigus

Eile peeti Pärnu Nooruse majas esimest korda võileivakonkurssi, kus kõige uhkema võileiva tegemises võistlesid psüühilise erivajadusega inimesed.

Omavahel võttis mõõtu Eesti päevakeskuste ja hooldekodude 12 meeskonda kokku ligi 50 võistlejaga, kes toimetulekuõppe raames kokandusringides oma tegevust harjutanud. Korraldajaks olid Pärnu haigla päevakeskuse töötajad.

“Idee sai alguse juba eelmise aasta oktoobris kolleegidega nõu pidades,” meenutas peakorraldaja Roman Gussev. “Eesmärgiks oli inimesed kokku tuua, et saaks suhelda, sotsialiseeruda, meeskonnatööd harjutada ja loovust arendada.”

Konkursi teemaks valiti võileivad, sest neid on lihtne teha ja nende valmistamisel pole rangeid nõudeid. Gussevi jutu järgi plaanitakse üritus muuta traditsiooniliseks ja edaspidi katsetada ka mõne magustoiduga.

Konkursitööd valmistati etteantud võileivamaterjalidest, iga meeskond sai veel üllatuskomponendi. Laudadel valmisid nii väikesed fantaasiarikkalt kaunistatud võileivad kui suupisted ja võileivatordid.

Pärnu haigla päevakeskuse võistkond eesotsas tegevusjuhendaja Ülle Vaheriga pani kokku päevakeskuse maja kujulise võileivatordi, mille ümber rohelised kuused ja keskuse inimeste naeratavad näod.

Pärnu erivajadustega inimeste rehabilitatsioonikeskuse meeskond valmistas uhkete purjedega võileivalaevad, Vändra sotsiaalmaja võileibadest rongi ja vedurid. Tori sotsiaalmaja võistkond sai inspiratsiooni populaarsest arvutimängust „Angry Birds“ ja taldrikule ilmusid linnukujulised võileivad.

“Oleme enne harjutanud, meil oli mitu ideed ja linnud meeldisid inimestele kõige rohkem,” seletas tegevusjuhendaja Marianne Okas. “Meie kokandusringis käivad koos päevakeskuse kliendid ja inimesed väljastpoolt, peale selle teeme toimetulekuõppe raames iga päev ühiselt süüa.”

Võileivakonkursil lõi meeleolu Pärnu haigla päevakeskuse bänd SiMa, mis Roman Gussevi eestvedamisel on tegutsenud pool aastat.

Eesti erihoolekandeasutused korraldavad ühiseid üleriigilisi üritusi viis-kuus korda aastas, populaarsed on näiteks karaokevõistlused ja teatripäevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles