Olla või mitte ollallaa?

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lii Tedre autoportree.
Lii Tedre autoportree. Foto: PP

Rahvusvahelise teatrikuu raames avatakse homme Endla sammassaalis väljapanek „Olla või mitte ollallaa? – teatrirahva nägemus iseendast“, kus näitlejad ja teised Pärnu teatri töötajad on loominguliselt täiendanud iseenda fotot.

Idee autor Endla lavastusjuht Andrus Jõhvik andis igaühele temast tehtud mustvalge foto, mida igaüks sai oma äranägemise järgi illustreerida, koloreerida, retušeerida, rebida, kleepida, põletada, täis kirjutada ja kasutada muid endale sobivaid võtteid.

„Eesmärk oli kaasata kogu teatri personal ühtsesse tegevusse. Minule meeldiva üllatusena tulid väga paljud ideega kaasa. Silmad läksid põlema ja mõte hakkas liikuma,“ rääkis Jõhvik. „Laekunud autoportreedes väljenduvad aeg, töö, foobiad, emotsioonid igal isiksusel omamoodi. Meeleolud ja tehnikad on personaalsed, aga enamasti positiivse laengu ja humoorika vaatenurgaga.“

Näitusele tulijad näevad Ago Andersoni, Arvi Halliku, Lauri Kingi, Helle Kuninga, Sepo Seemani, Lii Tedre, Jüri Vlassovi ja teiste seni oma kunstnikuandeid enamasti vaka all hoidnute loominguliste pingutuste tulemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles