Linn kaalub Mai kultuurikeskuse müüki

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai kultuurikeskus.
Mai kultuurikeskus. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavarakomisjon on andnud nõusoleku alustada Papiniidu 50 kinnistu müügiprotsessi.

Kõnealusel 8761ruutmeetrisel kinnistul asub Pärnu linnale kuuluv Mai kultuurikeskus, mis anti 1998. aastal null krooniga kuus kahekümneks aastaks rendile.

Kahe aasta eest algatas linn detailplaneeringu, mis nägi ette keskuse lammutamise ja kinnistule samasuguse otstarbega uushoonestuse rajamise.

Planeeringu algatamist taotles hoonestusõiguse omanik osaühing Orm, mis soovis planeeringuga välja selgitada võimalikud ehitusmahud ja määrata krundile ehitusõiguse.

Detailplaneering on samal kujul jätkuvalt koostamisel, kuid ühtlasi plaanib linn Papiniidu 50 võõrandada ja kuulutada kinnistu hoonestamiseks välja arhitektuurivõistluse.

“Võõrandamisprotsess tähendab, et peame küsima nõusolekut riigilt, sest tegemist on ühiskondlike ehitiste maaga,“ selgitab Pärnu linnavalitsuse avalike suhete juht Maria Murakas. “Taotlus on esitatud ja seda menetleb maa-amet. Kui antakse nõusolek võõrandamiseks ehk kinnistu avalikuks müügiks, on põhjust minna eelnõuga volikokku. Senisest praktikast lähtudes ei oota me vastust maa-ametilt varem kui aprillis.”

Papiniidu 50 kinnistu müügi üks kindlaid tingimusi on, et rajatavas uues hoones peavad säilima samas mahus avalikus kasutuses raamatukoguruumid.

Kino alles jätmist linn ette ei näe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles