Võistluse “Noor meister 2013” eel käib kibe töö

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fassaadi ladumist harjutavad võistluse eel Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased Armo Aak ja Allan Avamets, neid juhendab kutseõpetaja Janek Klaamas.
Fassaadi ladumist harjutavad võistluse eel Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased Armo Aak ja Allan Avamets, neid juhendab kutseõpetaja Janek Klaamas. Foto: Urmas Luik

Kaks noormeest laovad Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppekojas fassaadi, kutseõpetaja Janek Klaamas jälgib nende tegevust ja annab nõu, kuidas paremini teha.

Harjutamise aega on kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehitajaks õppivatel Armo Aakil ja Allan Avametsal veel paar päeva, neljapäeva pärastlõunaks peavad olema tööriistad pakitud, et jõuda Tallinna reedel algavale ja laupäeval jätkuvale võistlusele “Noor meister 2013”. Pärnumaalt on seal 34 õpilasvõistlejat, esindatud on Pärnumaa kutsehariduskeskus ja Pärnu Saksa tehnoloogiakool.

“Aak õpib kolmandal kursusel ja tal on hea käsi müüriladumisel, mõtleb ise, oma peaga, sest juhendaja ei saagi võistlustel nõu anda, Avamets õpib esimesel kursusel ja on jäänud samuti silma hea käega tööle. Et võistluspinges töö õnnestuks, peavad nad omavahel hästi klappima,” seletas Janek Klaamas, kellel peale juhendaja kogemuste on kogemusi suurtelt võistlustelt, näiteks oli ta mullu Belgias toimunud „EuroSkillsil“ üks peaeksperte.

Liina Liiv SA Innove kutsehariduse kvaliteedi ja info keskusest märkis, et kõnealune võistlus on eraldi üritusena esmakordne ja seda võib nimetada kutsehariduse suursündmuseks, millel võistlejaina osaleb 300 kutseõppurit. Kaheks päevaks on Tallinna Eesti näituste messikeskusesse Pirital koondatud kogu kutseharidus.

““Noorel meistril” toimuvad kutsemeistrivõistlused 21 võistlusalal, õpetlikud töötoad, kutseharidusmess, seminarid õpetajatele ja mõlemal päeval on avatud töötoad, kus külastajad saavad oma kätega proovides aimu eri elukutsetest,” selgitas Liina Liiv.

Kutseharidusmessil saavad huvilised tutvuda õppimisvõimalustega ametikoolides.

Pärnumaa kutsehariduskeskust esindavad ehituspuusepad, ehitusviimistleja, elektroonik, IT-spetsialistid, juuksurid, kondiiter, logistikud, majutusteenindajad, müüjad, müürsepad, pagar, plaatija, puhastusteenindajad, rätsep ja tisler.

Pärnu Saksa tehnoloogiakoolist võistleb kaks õpilast graafilise disaini võistlusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles