Endla töötajad portreteerisid iseennast

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla lavastusjuht Andrus Jõhvik tundis heameelt selle üle, et kolleegid tema hullu ideega kaasa tulid.
Endla lavastusjuht Andrus Jõhvik tundis heameelt selle üle, et kolleegid tema hullu ideega kaasa tulid. Foto: Roland Leesment, Urmas Luik

Endla lavastusjuht Andrus Jõhvik jagas ühel päeval teatri töötajatele nende suured mustvalged fotoportreed kätte ja ütles: “Tehke, mida tahate.” Nüüd on neist fotodest Endla sammassaalis üleval teatrikuu kunstinäitus “Olla või mitte ollallaa?”.

“Just täpselt nii see oli. Kellel oli rohkem aega, nägi rohkem vaeva. Mina tulin päev enne näituse avamist õhtul kell kaheksa teatrisse juuksurisse, mõtlesin, et lasen enne “Viimase kauboi” esietendust ennast natuke paremaks teha. Siis tuli meelde: oh, pagan, see ka veel,” avaldas Ahti Puudersell, kes kaunistas oma portree, täpsemalt suu viieeurose rahatähega.

“Olime grimmiruumis koos ja kõigepealt mõtlesin, et teen rahakassa, aga siis tuli idee: kuna sellessamas etenduses on selline tegelane nagu Suu, Kes Räägib Tõtt, kleebiks suu kinni viiekaga ja paneks Suu, Kes Räägib Tõtt. Müüdud,” naeris ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles