Pärnu ja Vaasa noorte teadmistevõistlusel jäid peale pärnakad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ja Vaasa noorte Skype'i vahendusel toimunud viktoriiniks kogunes Pärnu võistkond ühisgümnaasiumis.
Pärnu ja Vaasa noorte Skype'i vahendusel toimunud viktoriiniks kogunes Pärnu võistkond ühisgümnaasiumis. Foto: Mart Kuuskmann

Täna Pärnu ühisgümnaasiumis Pärnu ja Vaasa koolide õpilaste vahel toimunud viktoriini võitsid pärnakad tulemusega 18 : 12. Teadmistevõistlus keskendus peamiselt kahe linna sõprussuhetele.

Mõõtu võtsid kümneliikmelised võistkonnad, mis koosnesid kaheksandate klasside õpilastest. Peale linnade sõprussuhete olid viktoriini teemadeks veel Eesti ja Soome kultuur, maateadus ja kunst.

Küsimused koostasid Soome suursaatkond Tallinnas ning Pärnu ja Vaasa koolide õpetajad. Viktoriini aitas läbi viia Soome suursaatkonna kultuuriatašee Marjo Näkki.

Esmakordselt kaasati teadmistevõistlusele huvikoolid. Kunstiteemalised küsimused koostas Pärnu kunstikool ja muusikakooli noored astusid üles meeleoluka vahepalaga. Muusikaline etteaste oli ka Vaasa poolelt.

Pärnu linna võistkonda kuulusid Vanalinna põhikooli, Kuninga tänava põhikooli, Raeküla kooli, vabakooli ja ühisgümnaasiumi õpilased.

Skype'i vahendusel toimunud kahe sõpruslinna õpilaste viktoriin toimus tänavu kolmandat korda.

Soomes asuv Vaasa on Pärnu pikaaegseim sõpruslinn. Kahe linna vahelised sõprussuhted loodi juba aastal 1956.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles