Gluteenitalumatus on üha laiem probleem

, toitumisnõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riiamarii mahe- ja loodustoodete poes on rikkalik valik gluteenivabu toitaineid ja neid on lihtne erimärgistuse järgi üles leida.
Riiamarii mahe- ja loodustoodete poes on rikkalik valik gluteenivabu toitaineid ja neid on lihtne erimärgistuse järgi üles leida. Foto: Urmas Luik

Gluteen on teraviljavalk, mida leidub nisus, rukkis, odras ja enamasti ka kaeras, kuid pea igale kaheksandale inimesele valmistab selle seedimine probleeme.

Gluteenitalumatus avaldub enamasti kuni 72 tunni jooksul pärast gluteeni sisaldava toiduaine tarbimist, mil esineb kõhukinnisus või kõhulahtisus.

Enamasti ei tule me selle peale, et probleemi põhjus võib peituda teraviljas, mis võileibade, putrude, pastade, kookide ja muu näol on üks peamisi toiduaineid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles