Tuulik teeb lõpuks, mida tahab ja oskab

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selliseid Inglise Humber Super Snipe autosid toodeti 1950. aastal vaid 8700 ja niisugusega sõitis Winston Churchill. Tema auto oli siiski eriline, sigarijunnist lahutamatule peaministrile ehitati tagauste suuremate tuhatoosidega mudel. Kümme Humberit toodi 1952. aastal Helsingisse olümpiaesindusautoks ja kaks neist on praegu Pärnus taastamisel.
Selliseid Inglise Humber Super Snipe autosid toodeti 1950. aastal vaid 8700 ja niisugusega sõitis Winston Churchill. Tema auto oli siiski eriline, sigarijunnist lahutamatule peaministrile ehitati tagauste suuremate tuhatoosidega mudel. Kümme Humberit toodi 1952. aastal Helsingisse olümpiaesindusautoks ja kaks neist on praegu Pärnus taastamisel. Foto: Urmas Luik

Saugas kunagi teedevalitsusele kuulunud õuel on töökojad, täis esmapilgul lootusetut kolu. Aga kunagi ammu säras see tolmune kraam ja varem või hiljem tehakse sellest taas autod.

Garaaže, kus palaka alla peidetud, haljast plekki näitavad või vaid raamina aimatavad autod seisavad, on mitu, aga peremees ja autoehitaja Jaan Tuulik möllab oma hästi sisustatud töökojas üksi. Päris üksik hunt ta neis hallides ometi ei ole, sest seina taga tegutseb autovärvijast koostööpartner Tarmo Muhu.

“Eks ma võtaks kaks head meest tööle, sest rohkem kui praegu ma üksi teha ei jõua, aga kust sa neid häid võtad, ja siis muretse-hoolitse-mõtle ka nende eest,” arutleb Tuulik. “Proovisin mõni aeg tagasi noortega lootuses, et leian kere- ja plekitööst tõsiselt huvitatuid ning õpetan välja. Üks sai palga kätte ja ütles, et läheb lõunale. On juba aasta aega lõunal, ma ei tea, kas üldse eluski. Teine tegi lihtsaid asju loodetust neli korda aeglasemalt ja kui küsisin, kuidas niiviisi palga välja teenid, vastas, et pole tulnud mu ideoloogiat kuulama ja palga maksmine olevat minu teema.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles