Olümpiaadil võisteldi Suurbritannia popkultuuri tundmises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisgümnaasiumi korraldatud olümpiaad pani proovile võistlejate teadmised Suurbritannia popkultuuri kohta.
Ühisgümnaasiumi korraldatud olümpiaad pani proovile võistlejate teadmised Suurbritannia popkultuuri kohta. Foto: Diana Heli

Pärnu ühisgümnaasiumis toimus vabariiklik olümpiaad, mis pani proovile võistlejate teadmised Suurbritannia popkultuuri kohta. Üritust pealkirjaga „British studies olympiad 2013: pop culture – jubilee years“ korraldas ühisgümnaasium.

8. märtsil toimunud olümpiaadil osales 18 võistkonda kaheteistkümnest koolist. Pärnu koolidest olid esindatud ühisgümnaasium, Sütevaka humanitaargümnaasium ja Ülejõe gümnaasium. Võistlus koosnes kahest osast: viktoriinist ja kodutööna valminud ettekandest kuninganna Elizabeth II kohta. Küsimused mälumängus hõlmasid 2012. aasta Londoni olümpiamänge, James Bondi ja ansamblit The Beatles.

Olümpiaadi võitis Hugo Treffneri gümnaasium, kuhu kuulusid Tuule Sõber, Ander Peedumäe ja Karoliine-Lisette Kõiv (juhendajad Marcus Hildebrant, Danica Kubi). Teiseks tuli Pärnu ühisgümnaasium (Kristlyn Liier, Kaspar Majas, Sandra Kaldasaun, juhendajaks Eve Merilo) ning kolmandale kohale tuli Viimsi keskkool (Berit Sootak, Kristi Kallas, Britha-Ly Rumma, juhendajaks Merike Kaus).

Peale õpilaste võttis viktoriinist osa Ryan Mitchell, Tallinnas asuva Ühendkuningriikide saatkonna atašee. Ryan Mitchell rääkis lühidalt brittide ja eestlaste sarnasusest ning mälumängus küsitud teemadest.

Samuti autasustati parimaid ettekandeid, mis esitati kas räppides, ülistuslaulu või luuletusena. Auhinna selles kategoorias sai kaks kooli: Jaan Poska gümnaasium (Terje Vaher, Mari Potter, Siiri Mugra, juhendajaks Lembit Loigu) ja Tartu Kivilinna gümnaasium (Arlis Merilaid, Mart-Erki Nõumees, Edvard Thomas Teetlaus, juhendajaks Tea Tamm).

Pärnu ühisgümnaasiumi direktorile jättis üritus väga positiivse mulje. „Ääretult tore oli, et ühisgümnaasiumis toimus vabariiklik olümpiaad, mis hõlmas Suurbritannia kultuuri. Kindlasti pani see osavõtjad proovile, kuid andis neile ka uusi teadmisi,“ ütles ta. „Üritusest võitsid kõik õpilased.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles