Maanteeamet avab vastu kevadet Kihnu jäätee

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee.
Jäätee. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maanteeamet avab homme hommikul mandri ja Kihnu vahel 12 kilomeetri pikkuse jäätee. Kuuest riiklikust jääteest on praegu avatud vaid kaks: Haapsalu-Noarootsi ja Rohuküla-Vormsi jäätee.

Maanteeameti Lääne regiooni direktori asetäitja Heiti Popi jutu järgi kontrollis jääteid hooldav AS Eesti Teed täna jäätrassi ja paigaldas viimaseid liiklusmärke. „Suure tõenäosusega avame jäätee homme hommikul,“ ütles ta.

Täna lõuna ajal olid veel paigaldamata jäätee peale- ja mahasõitude tõkkepuud ja teadetetahvlid.

Popp rääkis, et Kihnu jääteel on olukord üllatavalt hea. Kui varem oli jäätee avamise peamiseks takistuseks rüsijää ja sügavad roopad, siis nüüd on need tasandatud, et sõiduautoga läbi pääseks.

Maanteeameti teatel on jää paksus kogu trassi pikkuses vähemalt 30 sentimeetrit ja üle selle. See on võimaldanud teehooldajal kasutada jääkonaruste silumiseks traktorite abi. Oma töö on teinud kevadiselt terav märtsipäike, mis päeval sulatab ja öösel külmetab.

Popp kiitis teehooldajat, kes on jäätee ettevalmistamisel ära teinud suure töö. Kihnu jäätee ettevalmistustöödega alustati juba jaanuari keskpaigas, kuid seni ei võimaldanud jääolud seda avada.

Möödunud talvel Kihnu jääteed ametlikult ei avatudki.

Tänavu avati kuuest riiklikust jääteest vaid kolm. Maanteeameti eelmise nädala otsuse kohaselt sel aastal enam Virtsu-Kuivastu, Rohuküla-Heltermaa ja Tärkma-Triigi jääteed ei avata ja sealt korjatakse liiklusmärgid kokku.

Riiklike jääteede rajamise ja hooldamisega tegeleb riigihanke võitnud AS Eesti Teed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles