Pärnumaal toodetud mineraalvesi ja manna kandideerivad parima toiduaine tiitlile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste mineraalvesi.
Häädemeeste mineraalvesi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänavu osaleb Eesti parima toiduaine konkursil 17 Eesti väikeettevõtet, kes on hindamisele toonud kokku 32 toodet. Pärnumaad on esindamas Keisri Köögi Häädemeeste looduslike mineraalidega vesi mullidega ja looduslik mineraalvesi mullidega ning Kivisaare Veski täistera-nisumanna.

„Tänavu on meil eriti hea meel selle üle, et piirkondlikul konkursil osaleb pea kolmandiku võrra rohkem tooteid kui eelmisel aastal,“ kommenteeris toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Mõned neist on juba omal käel tuntuks saanud – nagu näiteks graafilise disaini auhinna võitnud Moe Viin 1886. Paljud kvaliteetsed tooted on aga alles oma välja teenitud tuntust kogumas.“

Tänavuse konkursi parimad piirkondlike väikeettevõtjate tooted selgitatakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eesti väikeettevõtete parima toiduaine tiitlile kandideerib viis toodet, Põhja-Eestis kuus toodet, Virumaal kolm toodet ja Lääne-Eestis tervelt üheksa toodet.

Toidutootjad, kes oma uudistoodetega piirkondlikul konkursil esinevad, on Luha AV, Luke Farmimeierei, Pajumäe Talu, Taarapõllu Talu, Kõlleste Kommimeistrid, HTÜ Tootmine, Kivisaare Veski, Läätsa Kalatööstus, Nantecom Saaremaa DeliFood, Keisri Köök, GrainPro, La Muu, Eesti Traalipüügi Ühistu, Eesti And, Smackers, Estonian Spirit ja Polven Foods.

Konkursi “Eesti parim toiduaine piirkonna väikeettevõttelt“ võitjad kuulutatakse välja koos konkursi “Eesti parim toiduaine” üldvõitjatega aprilli lõpus toimuval Eesti toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Juba 19. korda toimuva uudistoodete konkursi „Eesti parim toiduaine“ eesmärgiks on innustada tootjaid tegelema tootearendusega ja tõstma sellega nii toidu kvaliteeti kui konkurentsivõimet Eestis ja eksporditurgudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles