Pärnu neiu võitis konkursil „Kirjandusraal“ esikoha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikooli õpilane Helo Liis Soodla võitis üle-eestilisel õpilaskonkursil „Kirjandusraal“ nooremas vanuseastmes esikoha.
Pärnu Vanalinna põhikooli õpilane Helo Liis Soodla võitis üle-eestilisel õpilaskonkursil „Kirjandusraal“ nooremas vanuseastmes esikoha. Foto: koolielu.ee

Pärnu Vanalinna põhikooli õpilane Helo Liis Soodla võitis üle-eestilisel õpilaskonkursil „Kirjandusraal“ nooremas vanuseastmes esikoha.

Gümnaasiumiastmes võidutsesid Angeelika Saaron ja Margit Raud Nõo reaalgümnaasiumist.

Õpilaskonkursi „Kirjandusraal“ raames on kirjandushuviliste õpilaste ja innukate õpetajate koostöös valminud veebilehed paljudest eesti kaasaegsetest kirjanikest. Konkurssi korraldab Nõo reaalgümnaasium koostöös Tiigrihüppe sihtasutuse, Eesti emakeeleõpetajate seltsi ning haridus- ja teadusministeeriumiga.

„Kirjandusraal“ toimus sel aastal juba seitsmendat korda. Selle aja jooksul on konkurss olnud pidevas muutuses: algselt võistlustöödena esitatud slaidiesitlustest on nüüdseks saanud veebilehed ning lihtsalt materjali kogumise ja süstematiseerimise etapist on jõutud teoste ja probleemide võrdlemiseni.

Selle aasta noorema astme võistlustöödes võrreldakse Diana Leesalu ja Ketlin Priilinna loomingut ja teoseid.

Vanema astme õpilased aga pidid kahele teosele tuginedes analüüsima kahe kirjaniku loomingut ühiskonna ja inimese suhete aspektist. Autorid, kelle teoste hulgast oma võistkonnale meelepärane valida, olid Indrek Hargla, Maarja Kangro, Urmas Vadi, Jürgen Rooste.

"Kirjandusraali" eesmärgiks on tuua lapsed nüüdisaegse eesti kirjanduse juurde ja luua õppematerjalid, mida on nii õpilastel, õpetajatel kui ka teistel huvilistel võimalik kasutada. Kuna materjal, mille õpilased „Kirjandusraaliks“ läbi töötavad, on muljetavaldavalt suur, saab konkursil osalemist käsitleda nii põhikooli kui gümnaasiumi lõpetamiseks nõutava uurimuse tegemisena.

Parimate töödega saab tutvuda Tiigrihüppe sihtasutuse haridusportaalis "Koolielu".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles