Sõda paneb psüühika proovile

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske ja nõudlik töö erilistes tingimustes kergitab üles pinged ja emotsioonid, mis muidu jääksid inimese sisemusse: paremalt Jaanus Mehikas, Priit Loog ja Kaili Viidas.
Raske ja nõudlik töö erilistes tingimustes kergitab üles pinged ja emotsioonid, mis muidu jääksid inimese sisemusse: paremalt Jaanus Mehikas, Priit Loog ja Kaili Viidas. Foto: Jüri Vlassov II

Täna Endla Küünis lavale jõudvas “Vaikuses” on Jaanus Mehikase kehastada üks peategelasi, tõsine ja vaikne Eino, kes on lubanud Antti isale tema poja eest hoolt kanda.

See ei ole lihtne ülesanne, sest kergemeelne Antti satub tihti sekeldustesse. Soome autori näitemäng räägib kusagil jätkusõja rindejoone lähedal tegutsevast väiksest kollektiivist, kelle ülesandeks on koguda sõjaväljalt kokku langenud relvavendade surnukehad ja saata need omastele matmiseks koju.

Raske ja nõudlik töö erilistes tingimustes paneb kogu seltskonna psüühika viimseni proovile. Pinge, hirmu ja väsimuse tõttu ähmastuvad maailma argised reeglid ja pinnale kerkivad emotsioonid, mis jääksid tavaolukorras sügavale inimese sisemusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles