Uue kunsti muuseum palub volikogul nende kodu kaitsta

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhkenud küttesüsteemile ja läbijooksvatele katustele vaatamata jätkab uue kunsti muuseum Esplanaadi 10 majas seitsmendat aastat tööd.
Lõhkenud küttesüsteemile ja läbijooksvatele katustele vaatamata jätkab uue kunsti muuseum Esplanaadi 10 majas seitsmendat aastat tööd. Foto: Ants Liigus

Pärnu uue kunsti muuseumi nõukogu saatis Pärnu linnavolikogule avaliku kirja, milles protestitakse linnavalitsuse kava vastu Herderile 1,55 miljonit eurot “kinkida” ja muuseum eraettevõtte meelevalda jätta.

Volikogu neljapäevase istungi päevakorras on eelnõu, milles pakutakse rahvaesindajatele kaht varianti: maksta Herderile 1,55 miljonit ja Esplanaadi 10 kinnistu jääb Herderile või mitte anda nõusolekut Herderiga kompromisslepingu sõlmimiseks. Pärnu linnapea Toomas Kivimägi on öelnud, et linnavalitsusel praegu variantide suhtes seisukohta pole, see kujundatakse volikogu istungiks.

Muuseumi nõukogu peab õiglaseks, et Herder tagastab linnale Esplanaadi 10 kinnistu ja linn maksab talle selle eest praeguses turuväärtuses. Kinnistu turuväärtus on Kivimägi andmetel 500 000 – 700 000 eurot, ettevõte ostis selle 2006. aastal 2,23 miljoni euro eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles