Pärnu arst sõitis Liibüa katastroofi piirkonda

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Paasma.
Raido Paasma. Foto: PP

Pühapäeval asus Liibüa poole teele Pärnu haigla arst Raido Paasma, et võtta osa rahvusvahelise organisatsiooni Arstid Ilma Piirideta missioonist Liibüas, kus nädala eest hakkas arenema metanoolikatastroof.

Pärnu toksikoloogiaekspert Raido Paasma suundub Liibüasse ravima laiaulatusliku metanoolimürgistuse ohvreid. Riigis on viimase nädala-poolteise jooksul kodus valmistatud salaalkoholist mürgistuse saanud ligikaudu 700 inimest, kes on raskes või eluohtlikus seisundis. Teateid on 60 surmaga lõppenud juhtumist.

Metanoolimürgistuse nähtudega inimesi on paigutatud haiglatesse riigi pealinnas Tripolis ja väiksemates linnades, kusjuures karta on, et metanooli “epideemia” võib jätkuda Liibüas nädalaid. Samal ajal on riigis alkoholi tarvitamine ja müümine keelatud, kuid seda valmistatakse kodudes ja saab osta mustalt turult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles